"LAVOVI" SU PRAVI VAN "SAN MAMESA": Bilbao bolje igra u gostima nego kod kuće

O. M.

01. 05. 2023. u 12:00

ZANIMLjIV duel 32. kola španske La lige igra se na Majorci gde domaći tim dočekuje Atletik Bilbao.

ЛАВОВИ СУ ПРАВИ ВАН САН МАМЕСА: Билбао боље игра у гостима него код куће

Foto: EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Ostrvljani su u sredini tabele, gde će verovatno ostati i na kraju sezone, mada su za korak (ili tri) bliže plasmanu u Ligu konferencija, a to je pozicija koju trenutno drži i nastojaće da je i zadrži njihov današnji gost, nego ispadanju.

Majorka je već osvojila 40 bodova, što je brojka koja se obično uzima kao dovoljna za opstanak. "Pirati" trenutno imaju devet bodova više od Espanjola i Hetafea, koji kao 18. i 19. sa strepnjom da će se pridružiti već prežaljenom Elčeu ulaze u završnicu prvenstva. Bilbao je sa 46 bodova sedmi i sa te pozicije gledaće finale španskog Kupa Kralja u kome će navijati za "kraljevski klub", onaj iz Madrida, protiv Osasune.

Jer, u slučaju da ekipa iz Pamplone naredne subote ispiše istoriju i osvoji prvi trofej nacionalnog kupa, Baski će ostati bez evropskog fudbala naredne sezone. Tačnije, Bilbao će ostati, jer Baskija će imati sigurnog predstavnika u vidu Real Sosijedada, samo je pitanje hoće li to biti Liga šampiona ili Liga Evrope.

Bilbao na Majorku dolazi uzdrman porazom u prethodnom kolu na svom "San Mamesu". Sevilja je došla do tri boda golom iz penala u zaustavnom vremenu iako su "lavovi" kontrolisali dešavanja na terenu sve do tog trenutka. Majorka je porazom u Madridu od Atletika prekinula lep niz od četiri utakmice u kojima je skupljala bodove.

Letos, u prvom delu sezone, na "San Mamesu", ove dve ekipe odigrale su bez golova. Bilbao je ove sezone bolji na strani nego kod kuće.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 2,35)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)