"IDEMO U LIGU ŠAMPIONA": Serija teških utakmica za Sosijedad počinje protiv Real Madrida

O. M.

02. 05. 2023. u 09:45

DERBI 33. kola španske La lige igra se na "Anoeti" u San Sebastijanu gde domaći Real Sosijedad dočekuje Real iz Madrida.

ИДЕМО У ЛИГУ ШАМПИОНА: Серија тешких утакмица за Сосиједад почиње против Реал Мадрида

FOTO: Tanjug/AP

Madridski Real je drugi na tabeli sa 10 bodova više od današnjeg protivnika, ali i 11 bodova manje od lidera Barselone. Sosijedad je četvrti na tabeli sa 58 bodova i sve je bliže osiguravanju plasmana u Ligu šampiona, gde je ekipa iz Baskije poslednji put igrala 2014. godine. 

"Idemo u Ligu šampiona!" - potvrdio je snove svih u klubu Japanac Takefusa Kubo posle pobede od 2:0 nad Osasunom koju je on potvrdio drugim golom u 90. minutu. Sosijedad će imati pakleni kraj sezone pošto ga u maju očekuju dueli sa sve tri ekipe koje se na tabeli nalaze iznad njih, posle Reala čekaju ih i Atletiko i Barselona.

Sosijedad nema pobedu nad Realom na svojoj "Anoeti" od maja 2019. godine a trener Imanol Algvasil nikada u karijeri nije pobedio ekipu koju je s klupe predvodio Karlo Ančeloti.

Het-trik Karima Benzeme u pobedi od 4:2 nad Almerijom učinio je Francuza četvrtim najboljim strelcem La lige svih vremena. Domaćini se nadaju da će Anćeloti odmarati neke igrače, imajući u vidu predstojeće finale Kupa Kralja protiv Osasune (na programu sledeće subote) i polufinale Lige šampiona protiv Intera. Ali, pošto je Vinisijus Junior suspendovan nakon što je dobio šesti žuti karton u sezoni, Italijanove opcije u napadu su ograničene pa će Benzema verovatno i protiv Sosijedada predvoditi "blankose".

S druge strane, titula u La ligi je teško dostižna, Kup Kralja je realno već viđen trofej s obzirom na protivnika, a Liga šampiona večita inspiracija za rekordera ovog takmičenja u broju titula, pa se želje Sosijedada možda i ostvare.

Real Sosijedad je i dalje bez pomoći Umara Sadika, Dijega Rika, i Martina Merkelanza, a očekuje se da Algvasil izvrši promene u odnosu na tim koji je počeo protiv Osasune. Mikel Oarzabal, Aleksander Sorlot i Bres Mendez su spremni da se vrate. Kubo će takođe biti u konkurenciji za startnih 11, nakon impresivne igre i pomenutog gola koji je postigao ušavši sa klupe protiv ekipe iz Pamplone.

S druge strane, Ančeloti ne može da računa na Luku Modrića koji se ovih dana u Beogradu leči od problema sa tetivom u nastojanjima da bude spreman za finale Kupa. Osim Hrvata, neće biti ni od ranije povređenih Ferlana Mendija i Davida Alabe, dok je iz Vinisijusa zbog kartona suspendovan i Eduardo Kamavinga. Pozitivna stvar je povratak golamana Tiba Kurtoe.

Vinisijusovo odsustvo moglo bi da otvori vrata zaboravljenom Edenu Azaru, mada je verovatnije da će Rodrigo preći na levu stranu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.


 

NAŠ PREDLOG: X2&2+ (kvota 1,92) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)