ŠAMPION SE ODLUČUJE NA ''ETIHADU'': Učenik Arteta dolazi da nadmaši mentora Gvardiolu

V.M.

26. 04. 2023. u 10:19 >> 10:19

MANČESTER siti dočekuje Arsenal u obračunu dve prvoplasirane ekipe Premijer lige.

ШАМПИОН СЕ ОДЛУЧУЈЕ НА ЕТИХАДУ: Ученик Артета долази да надмаши ментора Гвардиолу

Tanjug/AP

Navikli smo da gledamo zanimljive borbe za titulu u Engleskoj i ove sezone je to ponovo slučaj. Arsenal kao lider dolazi na ''Etihad'' sa pet bodova prednosti, ali je odigrao dva meča više tako da mora da juri pobedu kako bi držao sudbinu šampionata u sopstvenim rukama u završnici prvenstva. Sa druge strane, Siti dominira u poslednje vreme, Gvardiola je tempirao formu koja je sada dosegla vrhunac i njegovi izabranici imaju odličnu priliku da osvoje drugu tripletu u istoriji engleskog fudbala (prvu je osvojio Junajted 1999. godine).

Domaćin je neporažen na poslednjih 16 utakmica u svim takmičenjima (13 pobeda, 3 remija) i u kakvoj je formi pokazao je za vikend kada je ''sa pola gasa'' savladao Šefild junajted (3:0) i tako čekirao kartu za finale FA kupa u kojem će se sastati sa gradskim rivalom Junajtedom. 

Pre toga, sredinom prošle nedelje ''građani'' su se plasirali u polufinale Lige šampiona. U četvrtfinalu su bili bolji od Bajerna (3:0,1:1), a poslednja prepreka na putu do finala biće im njihov prošlogodišnji dželat Real Madrid.

Što se tiče same Premijer lige, nošeni Erlingom Holandom koji je postigao impresivna 32 gola u prvenstvu, fudbaleri Sitija su nanizali šest pobeda i u sjajnoj atomsferi dočekuju ovaj meč.

Arsenal je pao u formi u najlošijem mogućem trenutku, nakon tri vezana remija (Liverpul, Vest hem, Sautempton) njegova prednost se istopila, ali večeras ima priliku da trijumfom ponovo preuzme glavnu reč u trci za titulu. Ono što ide u korist Artetinoj četi je to da niko u Premijer ligi ne igra bolje u gostima od njih, na 16 utakmica van ''Emirejtsa'' osvojili su 36 bodova.

''Tobdžije'' su očigledno poklekle pod pritiskom u poslednjih par nedelja, što je možda i bilo očekivano s obzirom na to da se radi o mladoj ekipi, dok je sa druge strane Siti veoma iskusan tim koji je sa Liverpulom u više navrata vodio borbe za titulu koje su se odlučivale u poslednjim minutima i navikao je na tenziju i neizvesnost.

U redovima domaćina neće biti Akea koji se u poslednje vreme ustalio u startnoj postavi.

Arteta ne može da računa na Salibu čije odsustvo je možda i ključni razlog za pad forme Arsenala jer Rob Holding jednostavno nije kvalitetan kao francuski reprezentativac, pored njega izostaće Tomijasu i Elneni, a očekuje se povratak Džake na teren.

Na dva ovosezonska međusobna duela Siti je upisivao pobede (1:0 u ligi, 1:3 u FA kupu), verujemo da će danas ostvariti het-trik i tako napraviti veliki korak ka trećoj uzastopnoj tituli.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: 1&D2+ (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati