DERBI NIJE DERBI BEZ PUBLIKE! "Večiti" tek četvrti put u istoriji bez publike

O. M.

26. 04. 2023. u 11:21 >> 11:21

PARTIZAN i Crvena zvezda ove srede igraju 170. prvenstveni večiti derbi.

ДЕРБИ НИЈЕ ДЕРБИ БЕЗ ПУБЛИКЕ! Вечити тек четврти пут у историји без публике

FOTO: FK Crvena zvezda

Zbog incidenta na utakmici između Čukaričkog i Partizana kažnjeni su "crno-beli" koji će najvećeg rivala ugostiti pred praznim tribinama stadiona u Humskoj.

Zanimljivo je da će ovo biti četvrti put u istoriji da se večiti derbi igra bez publike. Prvi je odigran 1. marta 2008. godine i Zvezda je pobedila 4:1. Poslednja dva su takođe bila pred praznim tribinama, 18. oktobra 2020. (1:1) i 7. aprila 2021. (1:0 za Zvezdu) zbog pandemije virusa korona.

Osim što će se igrati pred praznim tribinama, draž derbiju oduzima i to što za Crvenu zvezdu nema takmičarski značaj jer su "crveno-beli" šest kola pre kraja obezbedili šampionsku titulu. 

Zvezda je prva na tabeli sa 85 bodova, a prvi pratilac Čukarički ima čak 20 manje. Partizan je četvrti sa 57 bodova i crno-belima" predstoji teška i neizvesna borba za drugu poziciju sa ekipom sa Banovog brda i sa TSC iz Bačke Topole koji mu beže osam odnosno pet bodova. Međutim, Partizan nije obezbedio ni četvrto mesto jer je trenutno bodovno poravnat sa Vojvodinom koja je na petom mestu. Petog putnika u Evropu daje osvajač kupa, a Partizanu bi odgovaralo da to bude neka od četiri ekipe koje s njim čine prvih pet u Ligi, a nikako Radnički iz Niša, Radnik, Novi Pazar ili Napredak.

Partizan je u prvom kolu plej-ofa u reprizi utakmice koja je zatvorila regularni deo prvenstva, ponovio i poraz od 1:0 protiv Čukaričkog na Banovom brdu. Isti nije bio samo strelac, pošto je pobedonosni gol za "brđane" postigao Docić u 42. minutu. Bio je to četvrti poraz u pet poslednjih utakmica "crno-belih" koji su u tom periodu savladali samo Voždovac.

Zvezda je titulu obezbedila ubedljivim trijumfom od 4:1 protiv TSC-a. Bila je to četvrta uzastopna pobeda, a 12. utakmica crveno-belih bez poraza ovog proleća. Zvezda je poslednji put u zvaničnim utakmicama poražena prošlog novembra od Monaka u Ligi Evrope.

Kad je reč o ovosezonskim derbijima, poslednjeg dana avgusta bilo je 1:1 u Humskoj golovima Natha i Bukarija. Početkom marta u Ljutice Bogdana Zvezda je ostvarila minimalac golom Viga u četvrtom minutu. Poslednju pobedu u derbijima Partizan je ostvario u polufinalu kupa 2020, a prvenstvenu čeka od septembra 2019. godine, kada je poslednji put prvenstveni derbi u Humskoj i imao pobednika. Iako je Zvezda u poslednje vreme, kao uostalom i od početka rivalstva, uspešnija od Partizana u gostima nije pobedila od 2016. godine.

Glavni sudija na derbiju biće debitant Dejan Trifković iz Beograda. Pomagaće mu Svetozar Živin i Goran Beljin. Četvrti arbitar biće Marko Ivković, a posmatrač suđenja Dejan Dimitrijević. VAR će biti Pavle Tomić, a AVAR Milovan Ristić.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: I1+&II1+ (kvota 1,93)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije