DERBI ZAPADNOG LONDONA: Može li Lampard do prve pobede?

V.M.

26. 04. 2023. u 09:20

ČELSI dočekuje Brentford u komšijskom derbiju od 20.45 na ''Stamford bridžu''.

ДЕРБИ ЗАПАДНОГ ЛОНДОНА: Може ли Лампард до прве победе?

FOTO: Tanjug/AP

Oba tima se nalaze u veoma lošoj formi pred večerašnji susret. Na poslednjih pet utakmica imaju identičan skor, dva remija uz tri poraza i biće orni da prekinu seriju loših rezultata. Brentford je u prošlom kolu vodio do samog kraja protiv Vile, ali je Daglas Luiz u 87. minutu doneo bod ''lavovima''. Sa druge strane, Čelsi je doživeo novi neuspeh, bolji od njega bio je Brajton na ''Stamford bridžu'' rezultatom 1:3.

Frenk Lampard je nastavio gde je stao u prošlom mandatu na klupi Čelsija i vezao je četiri uzastopna poraza u svim takmičenjima. Pored pomenutih ''galebova'', dva puta ga je savladao Real Madrid, dok se naplatio i Vulverhempton. Čelsi ima košmarnu sezonu i želi da se ona što pre završi.

Pored enormnih ulaganja Toda Boulija koja prebacuju cifru od 600 miliona evra, ekipa nije osvojila nijedan trofej, promenila je tri trenera i trenutno zauzima razočaravajuću jedanaestu poziciju u Premijer ligi. Poslednju pobedu ''plavci'' su ostvarili pre više od mesec dana kada su bili bolji od Lestera na ''King pauver stadionu'' sa 1:3.

Nakon što je imao fantastičnu seriju od deset ligaških utakmica bez poraza, Brentford je zapao u krizu i ne zna za pobedu u prethodnih šest kola. Zahvaljujući tome pao je na desetu poziciju i šanse da po prvi put u svojoj istoriji zaigra u Evropi su sve manje. 

Ako neko voli da deli bodove u Premijer ligi to su onda ''pčelice'' koje su odigrale nerešeno čak 14 puta ove sezone i imaju ubedljivo najviše remija u prvenstvu.

Biće zanimljivo videti u kakvom će sastavu izaći Čelsi jer Lampard i dalje eksperimentiše sa postavama i još nije pronašao dobitnu kombinaciju.

Na raspolaganju mu neće biti Kulibali i Broja, dok će sa druge strane izostati Ajer, Janson i Luis-Poter, a moguće je i da će susret propustiti Norgard.

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni viđen je remi bez golova, a kako obe ekipe nisu baš napadački raspoložene u poslednje vreme, očekujemo još jednu utakmicu sa malo pogodaka.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić