BASKIJCI SANJAJU LIGU ŠAMPIONA: ''Rohiljosi'' u odličnom ritmu

V.M.

28. 04. 2023. u 09:00

FUDBALERI Osasune dočekaće Real Sosijedad u okviru 32. kola La lige.

БАСКИЈЦИ САЊАЈУ ЛИГУ ШАМПИОНА: Рохиљоси у одличном ритму

Foto: EPA-EFE/Miguel Angel Molina

Domaćin je uhvatio zalet u poslednje vreme i igra veoma dobro. Na protekle četiri utakmice upisao je tri pobede uz poraz od Rajo Valjekana. Osasuna se trenutno nalazi u seriji od dva vezana trijumfa i danas će pokušati da ostvari het-trik, bila je bolja od Betisa (3:2) a nakon toga je savladan Kadiz (0:1). 

''Rohiljosi'' zauzimaju osmo mesto na tabeli sa 44 osvojena boda, a početkom sledećeg meseca očekuje ih obračun sa Real Madridom u finalu Kupa kralja, tako da se može reći da igraju veoma dobru sezonu.

Sa druge strane, Real Sosijedad ima odličnu priliku da se nakon devet godina vrati u Ligu šampiona. Trenutno je četvrti na tabeli i ima pet bodova više od petoplasiranog Viljareala sedam kola pre kraja. Ne može se reći da su Baskijci u dobroj formi jer su na poslednjih pet utakmica pokupili samo sedam bodova. Ostvarili su dve pobede uz isto toliko poraza, dok su u prošlom kolu remizirali sa Betisom (0:0). 

''Plavo-beli'' su većim delom sezone igrali veoma solidno u gostima (27 bodova na 16 utakmica), ali u u poslednje vreme su posrnuli, ne znaju za pobedu van ''Anoete'' već dva meseca i danas je pravo vreme da se prekine taj post.

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni Sosijedad je rutinski slavio golovima Mendeza i Serlota.

Osasuna je jedna od najgorih napadačkih ekipa lige sa 29 postignutih golova, dok su gosti među najboljim odbranama prvenstva sa isto toliko primljenih pogodaka i zbog toga očekujemo tvrdu utakmicu.

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,47)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)