ODBRANA TROFEJA NA VELIKOM ISPITU: Velež bez navijača i sa minimalnom prednošću gostuje Želji u revanšu polufinala Kupa

O. M.

19. 04. 2023. u 11:23

ŽELjEZNIČAR dočekuje Velež u revanšu polufinala fudbalskog Kupa Bosne i Hercegovine.

ОДБРАНА ТРОФЕЈА НА ВЕЛИКОМ ИСПИТУ: Вележ без навијача и са минималном предношћу гостује Жељи у реваншу полуфинала Купа

EPA-EFE/FEHIM DEMIR

"Rođeni" su u prvoj utakmici u Mostaru ostvarili minimalnu pobedu rezultatom 1:0 golom Sikala u sedmom minutu. Ta utakmica imala je "predigru i treće poluvreme". Pošto je stadion Veleža u fazi rekonstrukcije, navijači Želje nisu hteli da budu smešteni u "kavezu", zbog čega su utakmicu bojkotovali. U međuvremenu je FS Bosne i Hercegovine naložio "rođenima" da gostujućim navijačima obezbede adekvatne uslove, ali bilo je već kasno pošto "manijaci" nisu došli u Mostar. 

Kao posledica svega, Željo je odlučio da zabrani Veležovim navijačima da prisustvuju revanšu, na šta je reagovala uprava Mostaraca odlukom da i njeni članovi bojkotuju ovaj meč. Najgore od svega je to što su Željo i Velež klubovi koji još iz vremena SFRJ neguju sjajne odnose, koje su nastavili i u samostalnoj BiH, tako da se postavlja pitanje šta bi bilo da je reč o neprijateljskim klubovima.

Velež, koji ovog proleća igra odlično na svim frontovima, brani pehar Kupa osvojen prošle godine u finalu protiv Sarajeva. To je prvi trofej "rođenih" u Kupu od samostalnosti BiH, dok su dva puta osvajali Kup SFRJ (1981. i 1986). Željezničar je šestostruki osvajač Kupa BiH, a poslednji put slavio je u ovom takmičenju 2018. godine.

Prošlog oktobra u okviru bosanske Premijer lige Željo je na svom terenu savlado Velež sa 2:0. Velež je treći na tabeli Premijer lige sa 41 bodom na mestu koje vodi u Ligu konferencija, dok je Željo peti sa dva boda manje.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

NOVINARKA KOJA JE POSTALA NASLOV: Sportsko čudo u Srbiji - okupila otpisane košarkašice i svi sad pričaju šta je sa njima uradila