LA LIGA SANAK PUSTI ZA REAL: Liga šampiona i Kup kralja "utešne nagrade"

O.M.

22. 04. 2023. u 11:15

REAL MADRID dočekuje Seltu iz Viga u 30. kolu španske La lige.

ЛА ЛИГА САНАК ПУСТИ ЗА РЕАЛ: Лига шампиона и Куп краља утешне награде

FOTO: Tanjug/AP

Tek što je rezervisao mesto u polufinalu Lige šampiona, "kraljevski klub" će u subotu veče nastaviti nemoguću misiju stizanja Barselone na vrhu tabele La lige.

Blankosi trenutno zaostaju 11 bodova za najvećim rivalom, devet kola pre kraja šampionata, tako da su od sva tri takmičenja u kojima su ostali u igri za trofeje, ovde najdalje od istog. Selta zauzima 12. poziciju, sa 36 bodova iz 29 mečeva. Ekipa iz Galicije zaostaje 11 bodova za mestom koje vodi u Ligu konferencija a koje trenutno zauzima Viljareal, dok je devet bodova iznad zone ispadanja. Nije to baš idealna pozicija u koju je Selta samu sebe dovela jer je propustila da pobedi na tri poslednje utakmice od kojih je dve odirala na svom terenu. Poslednji je bio minimalni poraz od Majorke u prošlom kolu. Da Selta nije imala vrlo dobar start sezone u La ligi sada bi bila u velikom problemu, ovako ima još zaliha koje krcka polako.

Real Madrid je u dve utakmice protiv Čelsija pokazao da je prejaka ekipa za "plavce", dva puta po 2:0 odvelo je četu Karla Ančelotija u polufinale gde će joj protivnik biti Mančester siti. Ako prođe glavne favorite turnira u novom finalu očekivao bi ih jedan od milanskih timov, Inter ili Milan. U međuvremenu, "blankosi" će se boriti i u finalu domaćeg Kupa kralja protiv Osasune, dok je titula u La ligi verovatno pusti san, jer samo ozbiljan rezultatski kolaps Barselone ili neko oduzimanje bodova katalonskoj ekipi može da pomogne u anuliranju 11 bodova zaostatka. Za utehu je što je plasman u ligu šampiona i naredne sezone "zabetoniran" jer Real ima 14 bodova prednosti ispred petoplasirnaog Betisa.

Real Madrid ima drugi najbolji skor kod kuće u La Ligi ove sezone, sakupio je 31 bod iz 14 mečeva, dok je Selta u gostima sakupila 16 bodova iz 14 utakmica.

''Nebeskoplavi'' nemaju lepa sećanja na gostovanja Realu, jer su izgubili svaku od poslednjih pet utakmica La Lige od španskog šampiona. Selta je poslednji ligaški uspeh nad "blankosima" ostvarila još u maju 2014. godine.

Poslednji put Real je ovde slavio u prošloj sezoni kada je bilo 4:1,  golovima Benzeme, Vinisijusa, Modrića i Valverdea dok je jedini gol za domaćina postigao Jago Aspas.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 1&3+ (kvota 1,90) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)