LIDS SE NAPRIMAO GOLOVA U APRILU: Fulam naučio da pobeđuje i bez Mitrovića

O. M.

22. 04. 2023. u 12:11 >> 12:12

FULAM će ugostiti Lids junajted u prvoj utakmici 32. kola engleske Premijer lige.

ЛИДС СЕ НАПРИМАО ГОЛОВА У АПРИЛУ: Фулам научио да побеђује и без Митровића

Foto: Profimedia

"Kotidžersi" su proteklog vikenda pobedom od 3:1 prekinuli seriju od pet poraza, a trijumf su ostvarili nad Evertonom, ekipom koja je u borbi za opstanak, baš kao i njihov današnji protivnik, koji je za jednu poziciju na tabeli i dva boda bolji od "karamela".

Menadžer Marko Silva smatra da je njegova ekipa već sada sa osvojena 42 boda "napravila značajno ostvarenje" iako Fulamu teoretski treba još šest bodova da bi obezbedio opstanak. Polovinu te cifre mogu da osvoje već danas protiv Lidsa, koji ima samo dva boda više od Notingema na 18. poziciji.

Fulam je pre nešto manje od dva meseca golovima Palinje i Solomona pobedio Lids na Krejven kotidžu u okviru FA kupa. Za razliku od te utakmice, Silva danas neće moći da računa na kažnjenog Aleksandra Mitrovića. Fulam je pobedio i u prvom premijerligaškom susretu ovih dveju ekipa u oktobru. Rodrigo je tada doveo Lids u vođstvo, Mitrović izjednačenjem najavio preokret koji su doneli Rid i Vilijan, da bi Samervil u nadoknadi vremena samo postavio konačnih 3:2 za "kolibare".

Ako Fulam i danas savlada Lids ostvariće prvi niz od tri uzastopne pobede nad ovim rivalom u istoriji njihovih susreta koja datira od 1920. godine.

A Jorkširci baš i nemaju razloga za optimizam pošto na Krejven kotidž dolaze posle dva ubedljiva poraza u kojima su primili ukupno 11 golova. Pre nego što ih je Liverpul u 31. kolu pobedio sa 6:1, samo nešto bolje su prošli protiv Kristal palasa koji je u 30. kolu pobedio sa 5:1. Ne mnogo pre ove dve rezultatske katastrofe doživeli su još jednu, kada ih je pre dve nedelje u 29. kolu sa 4:1 isprašio Arsenal.

Samo su malo predahnuli između dve londonske ekipe, kada su u zaostaloj utakmici sedme runde pobedili notingem sa 2:1, što će se možda na kraju sezone ispostaviti i kao važnije od ova tri poraza od ekipa koje im nisu konkurenti za opstanak. 

Ukupno je na te četiri utakmice tokom aprila, koji još nije završen, Lids primio 16 golova, što je dvostruko više od druge najgore odbrane u tom periodu. Istovremeno, to je više nego što je primio na 11 utakmica u okviru Premijer lige za prva tri meseca 2023 godine.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 2,40) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024