PREMIJER LIGA JE BLIZU: ''Oštrice'' pronašle formu u završnici sezone

V.M.

18. 04. 2023. u 09:12

ŠEFILD junajted dočekuje Bristol siti u utakmici 43. kola Čempionšipa.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА ЈЕ БЛИЗУ: Оштрице пронашле форму у завршници сезоне

Foto: Profimedia

Domaćin je ponovo pronašao formu koja ga je krasila na početku sezone i Premijer liga mu je sve bliže. Trenutno je drugi sa pet bodova prednosti u odnosu na Luton koji je odigrao meč više i pobedom na večerašnjem susretu bi gotovo pa osigurao povratak u elitu četiri kola pre kraja. Sa druge strane, gost je miran na sredini tabele i bez ikakvog pritiska igra u završnici prvenstva.

Šefild je u odličnom ritmu i na poslednjih pet utakmica ostvario je četiri pobede uz poraz od lidera Barnlija. Prošlog vikenda je rutinski savladao Kardif sa 4:1 i tako napravio još jedan važan korak ka povratku u elitu. Domaćin je poslednji put bio u Premijer ligi u sezoni 2020/21. i ima odličnu priliku da se vrati u nju.

Četa Pola Hekingbotoma igra odlično na svom terenu tokom čitave sezone, na 20 utakmice kod kuće ''oštrice'' su osvojile 42 boda i ostvarile veoma dobrih 13 pobeda. Šefild je takođe jedna od najboljih odbrana u ligi sa 36 primljenih golova, jedini bolji od njih je prvoplasirani Barnli koji je 30 puta vadio loptu iz svoje mreže.

Bristol siti je u dosta slaboj formi, ali opstanak je obezbeđen, a borba za plej-of je nemoguća, tako da je došlo do opuštanja u samoj završnici prvenstva. U poslednjih pet kola, gost je ostvario samo jednu pobedu, a pored nje je odigrao dva remija i doživeo isto toliko poraza.

''Crvendaći'' igraju dosta otvoreno tokom čitave sezone, što i govori podatak da su na njihovim utakmicama pala čak 102 gola, 50 postignutih uz 52 primljena pogotka.

U skorijoj istoriji međusobnih duela prednost ima Šefild koji je slavio tri puta na poslednjih pet duela, a viđen je i remi uz trijumf Bristola.

Domaćin će večeras biti bez Brustera, Norington-Dejvisa, O'Konela, Ozborna i Stivensa.

U redovima gosta izostaće Etkinson, Benarus, Kalas i Vilijams.

Očekujemo da Šefild odradi posao na svom ''Bramal lejnu'' i tako napravi još jedan veliki korak ka povratku u Premijer ligu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!