BAJKA SE NASTAVLJA: Ostrvljani u pohodu na prvo finale Kupa Portugala

O. M.

12. 04. 2023. u 14:20 >> 14:20

NASIONAL Madeira dočekuje Bragu u prvoj utakmici polufinala Kupa Portugala.

БАЈКА СЕ НАСТАВЉА: Острвљани у походу на прво финале Купа Португала

FOTO: EPA

Klub sa atlantskog ostrva poslednjih godina šeta između portuglaske Primere i Lige 2, ali u kupu redovno beleži solidne rezultate. Iako nikad nije igrao u finalu, ovo je četvrto polufinale u 112 godina dugoj istoriji, a sva su došla u poslednjih petnaestak godina.

Za razliku od njih, Braga jeste osvajala ovo takmičenje i to tri puta iz osam finala, poslednji put 2021. godine. 

Nasional je u ne baš povoljnoj situaciji u Ligi dva, pošto se nalazi samo jedno mesto iznad pozicije koja vodi u baraž za opstanak, sa dva boda više od BSAD-a (jedan od dva dela bivšeg Belenenseša). Ekipa je za poslednjih mesec dana vezala tri poraza i jedan remi a poslednju pobedu ostvarila je petog marta. Kod kuće su "alvinegrosi" u poslednje dve utakmice primili pet a nisu dali nijedan gol.

U goste im dolazi ekipa koju nisu pobedili na poslednjih 13 međusobnih susreta, a u oktobru će biti deset godina kako im je to uspelo poslednji put. Braga je treća u Primeira ligi, iza Benfike i Porta. Benfika je već viđena kao šampion, uprkos nedavnom porazu od Porta, a "tobdžije iz Minja" su jedina druga ekipa koja je ove sezone uspela da savlada "orlove", dok će Porto i Braga voditi borbu za drugo mesto koje donosi direktan plasman u Ligu šampiona.

Braga je savladala Benfiku i u četvrtfinalu kupa. Doduše, boljim izvođenjem jedanaesteraca, nakon što je posle 90 i 120 minuta bilo 1:1. Golove u regulartnom toku postigli su Al-Musrati za Bragu i Gonzalo Gedeš za Benfiku, dok je sa bele tačke za ''orlove'' neprecizan bio Fredrik Aursnes. Prethodno je Braga eliminisala  Gimaraeš, drugoligaša Moreirense i trećeligaša Felgeiraš.

Nasional je imao nešto duži, ali i lakši (ako se gleda težina rivala ali ne i način prolaska) put do polufinala. U drugoj rundi četvrtoligaš Angrense u gostima, u trećoj drugoligaš Oleveriense kod kuće, tek posle produžetaka, u četvrtoj opet drugoligaš Tondela kod kuće, minimalna pobeda i to sa bele tačke, zatim opet "minimalac" kod kuće i to protiv četvrtoligaša Rabo de peiše sa "komšijskih" Azora. Konačno, u četvrtfinalu novopečeni premijerligaš Kasa pia koji se držao do produžetaka (2:2, 5:2).

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,50) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)