ANSI I TULUZ ZA ISTORIJU: Branilac Kupa Francuske Nant čeka debitanta u finalu

O. M.

06. 04. 2023. u 09:17

DRUGOLIGAŠ Ansi ima priliku da ispiše klupsku istoriju pošto večeras u borbi za finale Kupa Francuske dočekuje ekipu Tuluza.

АНСИ И ТУЛУЗ ЗА ИСТОРИЈУ: Бранилац Купа Француске Нант чека дебитанта у финалу

Foto: Profimedia

Pobednika ovog meča u finalu čeka branilac titule Nant koji je u sredu veče eliminisao Lion pobedom od 1:0 na svom Božuaru.

Poslednji drugoligaš koji je igrao finale nacionalnog kupa je Okser koji je 2015. godine poražen od Pari Sen Žermena, ali je u međuvremenu do Stadiona Francuska i borbe za pehar stigao i jedan trećeligaš, Vandeja Erb, 2018.

Ansi je već odavno ostvario najveći uspeh u klupskoj istoriji pošto nikada pre nije igrao ni četvrtfinale Kupa. Tuluz je dva puta stizao do polufinala, poslednji put 2009, kada ih je zaustavio drugoligaš Gengam. Ovaj klub je u četiri od poslednjih pet nastupa u Kupu Francuske eliminisan od strane ekipa van Lige 1. Klub sa istim imenom i klupskim bojama je igrao finale Kupa 1957, ali se deset godina kasnije ugasio. Današnji Tuluz neguje tradiciju starog, ali to je tehnički novi klub.

Ansi je sve do četvrtfinala imao relativno lake protivnike, a onda je izvukao desetostrukog osvajača Kupa Francuske Olimpik iz Marselja i svi su mislili da je to kraj za klub iz "bisera francuskih Alpa", ali izabranici Lorana Gijoa nisu tako mislili. Gijo ima priliku da se posle finala 1993, u kome je učestvovao kao igrač Nanta, sada nađe i u ulozi trenera.

Cenu senzacionalnog plasmana u polufinale Kupa platili su lošim nizom rezultata u Ligi dva, gde su vezali četiri utakmice bez poraza pa su od stabilne pozicije u sredini tabele sada došli na samo dva boda iznad zone ispadanja.

Tuluz igra veoma promenljivo, u poslednjih deset utakmica ostvario je po pet pobeda i poraza. Trenutno je 13. na tabeli Lige 1 sa solidnih devet bodova prednosti nad Okserom koji je privi ispod linije opstanka. 

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,97) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici