BAJERN IDE NA "TRIPLU KRUNU": Posle Dortmunda na redu je Frajburg, da se pripremi Siti!

O. M.

04. 04. 2023. u 10:22

BAJERN MINHEN ugostiće Frajburg u drugoj utakmici četvrtfinala Kupa Nemačke.

БАЈЕРН ИДЕ НА ТРИПЛУ КРУНУ: После Дортмунда на реду је Фрајбург, да се припреми Сити!

FOTO: Tanjug/AP

Ove dve ekipe sastaće se za četiri dana i u Bundesligi, kada će Frajburg biti domaćin.

Bavarci su, kao i u slučaju Bundeslige, rekorderi u broju osvojenih DFB-pokala. Imaju ih 20, a poslednji put su bili pobednici ovog takmičenja 2020. godine. Prošle godine ispali su u drugoj rundi posle ubedljivog poraza (0:5) od Borusije u Menhengladbahu.

Frajburg, koji nikada nije osvajao nemački kup, prošle godine je bio najbliže tom cilju, ali ga je u finalu na penale savladao Lajpcig.

Pred ovaj duel, Bajern je u Bundesligi odigrao "der klasiker" u kome je sa novim trenerom Tomasom Tuhelom, koji je tokom reprezentativne pauze zamenio Julijana Nagelsmana, ubedljivo savladao Borusiju iz Dortmunda sa 4:2. Gosti su samo ublažili poraz pošto su Bavarci vodili 4:0.

Bajern je tim trijumfom preuzeo lidersku poziciju na tabeli, a Tuhel je još prilikom promocije istakao da je cilj "tripla kruna". Sledeći korak u ostvarenju tog cilja je plasman u polufinale Kupa, a sledećeg utorka dolazi prvi deo dvoboja sa Mančester sitijem u borbi za istu fazu Lige šampiona.

Tuhel svakako ima iskustva u osvajanju velikih trofeja kada ekipu preuzme tokom sezone. Uspelo mu je to sa Čelsijem kome je doneo drugi pehar Lige šampiona u sezoni 2020/21. iako je na "Stamford bridž" došao tokom druge faze takmičenja.

Pred današnji meč, uprkos tome što su u bundesligaškom duelu ovih ekipa prošlog oktobra bili ubedljivi i pobedili sa 5:0, fudbaleri Bajerna nikako ne bi smeli da potcene Frajburg. To je ekipa koja drži četvrto mesto na tabeli Bundeslige, a u Ligi Evrope je ispala u osmini finala od Juventusa. Osim dva poraza od torinske "stare dame", Frajbrug je izgubio samo jednu od poslednjih 11 utakmica u domaćim takmičenjima, pre tačno dva meseca na gostovanju Dortmundu u 19. kolu Bundeslige.

Frajburg je, istina, u poslednje dve utakmice ostvario dva remija protiv ekipa koje se bore za opstanak (Herta), odnosno Ligu konferencija (Majnc), ali je isti taj Majnc u narednom kolu sa 3:0 savladao Lajpcig, direktnog Frajburgovog konkurenta za četvrto mesto i tako zadržao ekipu Kristijana Šrajha na poziciji koja vodi u Ligu šampiona, čak povećavši prednost za jedan bod.

Tuhel bi mogao da odluči da izvrši nekoliko izmena u odnosu na tim koji je suprotstavio Dortmundu. Serž Gnabri, Sadio Mane, Žoao Kanselo i Džamal Musijala su svi meč protiv Borusije počeli sa klupe i posle ušli u igru, a protiv Frajburga će bar neki od četvorice početi meč.

U timu možda neće biti ni Upamekana jer je protiv Borusije dobio peti žuti karton zbog čega će sigurno propustiti bundesligaški susret ovih ekipa u subotu.

S druge strane, u tim Frajburga se vraća Mihael Gregorič nakon što je zbog suspenzije propustio duel sa Hertom.

NAŠ PREDLOG: 1&3+ (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS UVEO VELIKU PROMENU: Novak Đoković je oduševljen!

ROLAN GAROS UVEO VELIKU PROMENU: Novak Đoković je oduševljen!

Novak Đoković je na Rolan Garos došao da bi popravio ovogodišnji ne baš sjajan utisak na prethodnim turnirima, na kojima je zabeležio mnogo neočekivanih poraza, a prvu priliku za to popravljanje utiska ima danas. No, u iščekivanju svog prvog takmičarskog nastupa na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Francuske u tenisu - Nole već ima razloga za zadovoljstvo.

28. 05. 2024. u 13:55

Komentari (0)

ŠOK! Ne ide na EURO 2024 jer mu devojka previše dobro izgleda - pa je odlepio?! (FOTO/VIDEO)