BARNLI JURI REKORD: "Tigrovi" nisu gostoljubivi u poslednje vreme

O. M.

15. 03. 2023. u 09:35

LIDER engleskog Čempionšipa Barnli gostuje Hal sitiju u 37. kolu.

БАРНЛИ ЈУРИ РЕКОРД: Тигрови нису гостољубиви у последње време

FOTO: AP/Tanjug

Ekipa koju s klupe predvodi belgijski stručnjak Vensan Kompani ove sezone je pretrpela samo tri poraza. U Čempionšipu od Vortforda i Šefild junajteda, odnosno u Liga kupu od kasnijeg osvajača ovog takmičenja, Mančester junajteda.

Od poslednjeg ligaškog poraza koji se desio u novembru, samo su Votford u gostima, a Milvol i Blekpul kao domaćini, osvojili po bod protiv lidera.

Klaretsi su dogurali i do četvrtfinala FA kupa u kome su eliminisali i jednog premijerligaša, Bornmut, ali tu će verovatno stati pošto im je protivnik u borbi za polufinale Mančester siti i to na Etihadu. 

Ali, kup takmičenja nisu ni bila prioritet ove sezone, nego povratak u Premijer ligu odakle su prošle sezone ispali osvojivši samo jedan bod u poslednja četiri kola.

Čak 17 bodova prednosti u odnosu na trećeplasirani Midlzbro govore da je to gotovo izvesna stvar. Barni je najefikasniji tim čempionšipa sa 71 postignutim golom, a na poslednjih 11 utakmica primio je samo tri. 

Hal se neće predati. Iako u poslednje vreme na gostovanjima tigrovi uglavnom gube, kod kuće su neporaženi od pravoslavnog Božića kada ih je iz FA kupa eliminisao Fulam, a u Čempionšipu taj niz seže unazad do crne serije iz oktobra i novembra tokom koje su vezali čak četiri poraza na svom terenu. ''Tigrovi'' kod kuće nisu primili gol 429 minuta.

Tri poslednja susreta ovih ekipa, od kojih je samo najskoriji iz Čempionšipa, a ostala dva iz vremena kad su oba kluba igrala Premijer ligu, završena su identičnim rezultatom - 1:1. Poslednju pobedu u okršajima ovih rivala ostvario je Barnli još 2016. godine kada je osvojio Čempionšip, a četvrtoplasirani Hal završio u Premijer ligi kao pobednik plej-ofa.

Barnli je do sada sakupio 80 bodova. Potrebno mu je još 27 ili devet pobeda da obori rekord u broju bodova u profesionalnim ligama Engleske koji sa 106 drži Vigan iz sezone 2005/06 u Čempionšipu.

Domaćin u ovom meču neće moći da računa na Bendžamina Tetea. Ganac je protiv Koventrija povredio zadnju ložu i neizvesno je kada će se vratiti. Sreća za "tigrove" je što se u golgetersku formu vratio najbolji strelac tima, Kolumbijac Oskar Estupinjan, koji je postigao gol nakon što je u igru ušao upravo umesto povređenog Tetea.

U tim Barnlija vraćaju se Džej Rodrigez i Manuel Benson, a neizvestan je nastup Džoša Braunhila.

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)