PARTIZAN JE PAO, MOŽE LI I ZVEZDA? Sremci maštaju o novom čudu

N. P.

15. 03. 2023. u 11:45 >> 11:45

AKTUELNI šampion gostuje Radničkom iz Sremske Mitrovice u meču osmine finala Kupa Srbije.

ПАРТИЗАН ЈЕ ПАО, МОЖЕ ЛИ И ЗВЕЗДА? Сремци маштају о новом чуду

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde se nalaze u fantastičnoj formi. Od starta prolećnog dela sezone crveno-beli nemaju poraz. U poslednjem nastupu u prvenstvu izabranici Miloša Milojevića su bili bolji od Novog Pazara 5:1. Po dva pogotka postigli su Gelor Kanga i Marko Rakonjac, a slast gola osetio je i Aleksandar Katai. Aktuelni šampion je prvi na tabeli Superlige sa osvojena 72 boda iz 26 mečeva, uz gol-razliku 70:10. U prvoj rundi Kupa Zvezda je savladala Mačvu u Šapcu sa 2:0, golovima Nemanje Milunovića i Kingsa Kangve. 

Što se tiče domaćina, on se takmiči u drugom po rangu takmičenju -  Prvoj ligi Srbije, gde se nalazi na sedmoj poziciji sa 32 osvojena boda iz 23 meča uz gol-razliku 18:17. Na prethodnoj utakmici u šampionatu, fudbaleri Radničkog su remizirali sa Radom 2:2, na Banjici, a u strelce su se upisivali Nikola Ignjatović i Krsta Đorđević.

Ono što je začudilo fudbalsku javnost je smena trenera Dejana Nikolića odmah nakon susreta na Banjici. Trenera koji je ekipu vodio 15 meseci i u prethodnoj rundi Kupa Srbije napravio senzaciju i izbacio Partizan nakon jedanaesteraca, zameniće iskusni Darko Tešević koji je pre dolaska u Sremsku Mitrovicu radio kao asistent u saudijskom prvoligašu Etifaku.

Klub iz Sremske Mitrovice ima respektabilan sastav. Nezamenjiv među stativama je mladi Mihailo Dragićević, koji je postao heroj u pomenutoj penal seriji nakon koje je Radnički eliminisao Partizan. Kraj desne aut-linije u defanzivi je kapiten Vladimir Ilić, dok štoperski tandem čine Nikola Ignjatović i Nemanja Spasojević. Sve više se nameće mladi levi bek Ilija Miodragović, koji je bio i deo reprezentativnih selekcija pre nekoliko godina. Ispred odbrane delovaće prekaljeni Lazar Ivić i mlađani Uroš Gajić, a na poziciji prednjeg veznog je Zvezdino dete - Đorđe Petrović. Po bokovima su Stefan Ilić i Nikola Grbović, a najistureniji je Krsto Đorđević, prvi strelac ekipe sa šest pogodaka u dosadašnjem delu sezone. Kao džoker sa klupe priliku često dobija brzonogi Strahinja Čarapić koji je u Radničkom na pozajmici iz TSC-a i uspeo je da se upiše jednom u strelce ove sezone.

Današnji okršaj u Sremu je prvi međusobni između dva tima. Stadion Radničkog je rasprodat pre nekoliko dana, tako da nas svakako očekuje pravi spektakl. Aktuelni šampion je apsolutni favorit, ali i domaćin je pokazao da ume da igra protiv mnogo jačih ekipa od sebe. Crvena zvezda želi da odbrani duplu krunu iz prošle sezone, tako da predlažemo da dvojku obavezno pojačate golovima.


NAŠ PREDLOG: 2&2-4 (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BILBAO JURI LIGU ŠAMPIONA: Na San Mamesu su padale mnogo jače ekipe od fenjeraša sa juga Španije