LIVERPUL PRIZIVA ČUDO U MADRIDU: Samo tri ekipe nadoknadile su -3 iz prve utakmice, "redsi" su jedna od njih

O. M.

15. 03. 2023. u 14:29 >> 14:29

REAL MADRID dočekuje Liverpul u revanš utakmici osmine finala Lige šampiona. Biće ovo rekordni 300. meč koji "kraljevski klub" igra u najjačem klupskom takmičenju u Evropi.

ЛИВЕРПУЛ ПРИЗИВА ЧУДО У МАДРИДУ: Само три екипе надокнадиле су -3 из прве утакмице, редси су једна од њих

FOTO: AP

"Blankosi" imaju veliku prednost pošto su na Enfildu pobedili sa 5:2. bila je to šesta pobeda Madriđana u sedam poslednjih susreta sa Redsima koji su ostali neporaženi samo u revanšu četvrtfinala 2021. godine kada je bilo 0:0.

Ipak, bila bi velika greška otpisati Liverpul, pošto se čuda u Ligi šampiona, doduše retko, ali dešavaju. Liverpul je (uz Romu i Deportivo la Korunju) jedan od tri tima u istoriji nokaut faze Lige šampiona koji je stigao minus od tri ili više golova iz prve utakmice. Bilo je to protiv Barselone u polufinalu 2019. godine. Doduše, zaostatak je nadoknađen na domaćem terenu, ali danas ta prednost domaćeg terena nije toliko izražena kao što je bila nekada. Uzdaće se redsi i u rezultat Real Madrida baš iz te  Liverpulove šampionske 2019. godine, pošto je Ajaks slavio na Bernabeu sa 4:1, nakon što je u Amsterdamu izgubio 2:1.

Posle liverpulskih 2:5, Redsi su pobedili Vulverhempton (2:0) i demolirali Mančester junajted (7:0), mada su pokvarili utisak protiv Bornmuta kada su izgubili 1:0. S druge strane, Real Madrid je posle prve utakmice ušao u seriju od tri meča bez pobede koja uključuje i poraz od Barselone i remi sa Atletikom, a utisak je popravio tek u poslednjem kolu protiv Espanjola.

Navijači Liverpula dobro se sećaju revanša osmine finala Lige šampiona 2009. godine kada su njihovi ljubimci na Enfildu savladali Real sa 4:0. Sada će im biti potreban isti ili sličan trijumf, ali na stadionu Santijago Bernabeu, ako žele u novo četvrtfinale. 

Glavna uzdanica Jirgena Klopa biće Mo Salah, koji je postigao osam golova na poslednjih šest utakmica Lige šampiona. S druge strane, glavni aduti Karla Ančelotija su Vinisujus Žunior i Karim Benzema. Brazilac je postigao pet golova i ostvario jednu asistenciju na poslednjih pet utakmica protiv Liverpula, dok je Francuz jedini čovek koji je Liverpulu dao šest golova u ovom takmičenju. 

Na deset susreta ovih rivala u Ligi šampiona Real Madrid je ostvario šest pobeda, Liverpul tri, a jedan meč završen je bez pobednika. Redsi su slavili u prva tri duela, finalu Kupa šampiona 1981. i pomenutom dvomeču osmine finala iz 2009. godine. 

Kada je reč o međusobnim susretima trenera, Karlo Ančeloti je uspešniji od Jirgena Klopa. Italijan ima šest pobeda, dok su po tri susreta završena nerešenim ishodom i pobedom timova nemačkog stručnjaka.

Ančeloti neće moći da računa na Davida Alabu, koji je povređen baš u prvom susretu, dok Klopa brine povreda Nabija Kejte.

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,52)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!