LUKA JOVIĆ JE ŽELJAN POGODAKA: Fiorentina dolazi u Tursku sa prednošću od jednog gola

V.M.

16. 03. 2023. u 08:24

SIVASPOR dočekuje "violu" u revanšu osmine finala Lige konferencija.

ЛУКА ЈОВИЋ ЈЕ ЖЕЉАН ПОГОДАКА: Фиорентина долази у Турску са предношћу од једног гола

FOTO: EPA

Pre sedam dana u Firenci bilo je 1:0. Fiorentina je dominirala tokom čitavog meča i stvarala šanse, a jedini gol na meču postigao je Antonin Barak. Sivas može biti zadovoljan zaostatkom od jednog pogotka jer je razlika mogla biti mnogo ubedljivija i danas će pred svojim navijačima pokušati da napravi veliko iznenađenje.

Domaćin je nakon nastavka prvenstva u Turskoj u jako slaboj formi i doživeo je tri uzastopna poraza u svim takmičenjima. Pored Fiorentine, Sivaspor je izgubio od Karagumruka 4:3 i Istanbulspora 3:0. Domaćin se trenutno nalazi na 15. mestu tabele turske Superlige i ima samo poen više od Istanbula koji je prvi tim ispod crte. Što se tiče Lige konferencija, ''hrabri'' su zauzeli prvo mesto u grupi ''G'' pored Slavije, Kluža i Balkanija, tako su se direktno plasirali u osminu finala i Riza Čalimbaj će pokušati da motiviše svoje pulene da iznenade favorita.

Fiorentina je za vikend nastavila svoju seriju odličnih rezultata savladavši fenjeraša Kremoneze sa 0:2. To je "violi" bila peta vezana pobeda u svim takmičenjima i četa Vinćenca Italijane se nalazi u strašnoj formi. Popela se na 11. mesto na tabeli Serije A i zaostaje samo četiri boda za sedmoplasiranim Juventusom i možda uspe da se plasira u Evropu iduće sezone.

Što se tiče Lige konferencija, ''ljubičasti'' su po kladionicama treći favoriti za osvajanje takmičenja, odmah iza Vest Hema i Viljareala. Najbolji strelac takmičenja je srpski reprezentativac Luka Jović. Nekadašnji centarfor Real Madrida je za sada postigao šest golova u Ligi konferencija i danas će pokušati da poveća prednost u odnosu na konkurenciju.

Domaćin će biti bez Osmanpaše, Jalčina, Jatabarea i Maksa Gradela koji je na prvom susretu dobio direktan crveni karton zbog grubog faula u samoj završnici meča.

Italijano u Turskoj neće moći da računa na kapitena ekipe Kristijana Biragija koji je suspendovan zbog prikupljenih žutih kartona, a pored njega izostaće i Aleksa Terzić koji je već duže vremena povređen.

Očekujemo sličnu utakmicu kao onu na ''Artemio Frankiju'' i verujemo da će viola ponovo slaviti.

NAŠ TIP: 2&2+ (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna