BARSA ODRŽAVA DISTANCU :Baskijci tradicionalno neugodan protivnik

V.M.

12. 03. 2023. u 10:45

ATLETIK Bilbao dočekuje lidera špnaskog prvenstva od 21:00.

БАРСА ОДРЖАВА ДИСТАНЦУ :Баскијци традиционално неугодан противник

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin igra promenljivo u poslednje vreme, trenutno je deveti na tabeli i sa par dobrih rezultata mogao bi da se domogne mesta koje vodi u Evropu iduće sezone. Što se tige Barse, Katalonci su sigurni na prvom mestu sa plus šest u odnosu na Real koji je odigrao meč više i pokušaće da vrate tu razliku na velikih devet bodova prednosti,

Na poslednjih pet duela Bilbao imao dve pobede, dva poraza i remi. Ta podela bodova došla je prošle nedelje kada je u poprilično tvrdoj utakmici odigrao 0:0 sa Rajo Valjekanom. Atletik je poznat kao tradicionalno jak domaćin kojeg je pred punim tribinama ''San Mamesa'' veoma teško poraziti. Solidne partije pruža na svom terenu ove sezone i na 12 utakmica je osvojio 20 bodova.

Ernesto Valverde se nalazi na klupi Baskijaca, iskusni stučnjak je vodio Barsu u periodu od 2017. do 2020. godine sa kojom je osvojio dve titule prvaka, ukuljčujući duplu krunu iz sezone 2017/2018 i videćemo da li će uspeti da spremi svoje pulene da iznenade lidera prvenstva.

Barsa je ispala iz Lige Evrope u šesnaestini finala od strane Mančester junajteda ukupnim rezultatom 4:3 i sada joj ostaje da se fokusira na kup i ligu. U dosadašnjem toku sezone osvojila je Superkup Španije tako da i dalje ima šamsu za domaću tripletu.

Izabranici Ćavija su pre dve nedelje šokantno izgubili od Almerije, ali u prošlom kolu su se vratili na pobedničke staze protiv Valensije (1:0). Najjače oružje Barse je sjajna odbrana, gost je u dosdašnjem toku lige primio samo osam pogodaka što je ubedljivo najmanje u čitavoj La ligi.

Katalonci su svoju poslednju titulu osvojili 2018/2019 kada je na klupi sedeo upravo Valverde i imaju odličnu priliku da vrati trojef prvaka Španije u svoje vitrine.

U poslednjih pet duela ovih timova na ''San Mamesu'' viđene su dve pobede Bilbaa, remi i dva trijumfa Barse, tako da je ovo gostovanje tradicionalno jedno od težih za lidera prvenstva.

Domaćin će biti bez Lekea, Montilja i Sančeta, dok su pod upinikom Ander Erera i prvi golman reprezentacije Unai Simon.

Ćavi u Baskiji neće moći da računa na Arauha, Dembelea i Pedrija.

Očekujemo jednu tvrdu utakmicu bez puno golova, a verujemo da će Barsa ostati neporažena.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)