ATALANTA GUBI RITAM: Napoli se vraća na pobednički kolosek

O. M.

11. 03. 2023. u 09:00

LIDER italijanske Serije A Napoli dočekuje Atalantu u jednoj od najzanimljivijih utakmica 26. kola.

АТАЛАНТА ГУБИ РИТАМ: Наполи се враћа на победнички колосек

Foto: Tanjug

Uprkos porazu od Lacija pre sedam dana Napolitanci su ostali nedodirljivi na liderskoj poziciji i samo čudo može ih sprečiti da osvoje treću titulu šampiona Italije u istoriji.

Bio je to tek drugi poraz Napolija u sezoni, a prvi na stadionu "Dijego Armando Maradona". Da je samopouzdanje ostalo na visokom nivou govori i izjava trenera Lučana Spaletija koji je posle utakmice, u kojoj je Lacio do pobede stigao golom Matijasa Vesina, rekao da je kod svojih igrača video odlučnost i glad za pobedom.

Tim iz Bergama je zapao u krizu rezultata kojoj se izgleda ne nazire kraj. Prošle nedelje protiv Udinezea mreže su mirovale, pa iako je golman "zebri" Marko Silvestre poneo epitet najboljeg igrača utakmice, to nije nikakva uteha za navijače Atalante, koji su se radovali samo dvema pobedama svojih ljubimaca na poslednjih sedam utakmica. Ipak, trener "boginje provicnije" Đan Pjero Gasperini izjavio je da je zadovoljan trenutnom igrom i pozicijom Atalante na tabeli Serije A, iako ekipi ispod prstiju izmiče mesto koje vodi u Ligu šampiona.

Atalanta jeste pobedila u Napulju poslednji put kada su se ove dve ekipe sastale, prošle sezone u decembru 2021. Utakmica je obilovala uzbuđenjima i preokretima, gost je poveo 1:0, domaći preokrenuli na 2:1, a onda je Atalanta sa dva nova gola napravila novi preokret i odnela bodove. Bila je to treća pobeda gostiju iz Bergama na poslednjih šest izleta u Napulj, dok su za to vreme domaći samo jednom slavili, a dva susreta završila su se miroljubivo, podelom bodova.

Utakmicu u Napulju mogao bi da obeleži napadački duel prvog i trećeg strelca Serije A ove sezone, nigerijskih sunarodnika Viktora Osimena koji je prvi u trci za "kapokanonjerea" sa 19 golova, odnosno Ademole Lukmana koji je treći sa 12 pogodaka. Napolijev Hviča Kvarackelija je najbolji asisten lige (devet dodavanja za gol), ali sa deset pogodaka i najefikasniji vezni igrač u Seriji A.

Ipak, nije isključeno da Spaleti odmori jednu ili obe svoje udarne igle, jer za četiri dana sledi revanš protiv Ajntrahta. Iako je Napoli u Frankfurtu pobedio 2:0, opuštanja ne bi smelo da bude, a važno je i sprečiti potencijalne povrede pred ključnu završnicu sezone.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,72)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRUKA I SRAMOTA: Ovo je Novak Đoković doživeo u Rimu