MREŽE ĆE MIROVATI I NA ''RAJNENERDŽI'' STADIONU? Keln i Bohum zajedno bez gola više od 300 minuta

O. M.

10. 03. 2023. u 09:00

PRVA utakmica 25. kola nemačke Bundeslige igra se u Kelnu gde domaća ekipa dočekuje Bohum od 20.30.

МРЕЖЕ ЋЕ МИРОВАТИ И НА РАЈНЕНЕРЏИ СТАДИОНУ? Келн и Бохум заједно без гола више од 300 минута

FOTO: EPA

Jarčevi ne mogu baš da se pohvale dobrom formom u poslednje vreme, jer su u drugoj polovini februara dosta pokvarili utisak s početka ove godine kada su vezali pet utakmica bez poraza. Ohrabruje remi sa Union Berlinom koji je i sam zapao u krizu i čini se da polako gubi korak za vodećim duom Bajern Minhen-Borusija Dortmund u borbi za popularnu "salataru".

Uprkos nešto slabijoj formi u poslednje tri utakmice, utisak je da Keln generalno igra bolje u Bundesligi otkad je ispao iz Lige konferencija, a bio je, podsetimo, u grupi sa našim Partizanom, Nicom i Slovackom.

Problem je neefikasnost jer napadači "jarčeva" nisu uspeli da nađu put do mreže ni u jednom od prethodna tri susreta. Najbolji strelci ekipe su vezista Florijan Kajnc i napadač Stefen Tiges sa po pet golova. Ali, Kajnc je poslednji pogodak postigao još u oktobru prošle godine, a i Tiges "posti" već sedam utakmica jer je poslednja dva gola postigao u pobedi nad Verderom od 7:1 krajem januara.

Keln je i dalje veliki favorit protiv fenjeraša Bohuma, ali "jarčevima" ta uloga nije mnogo pomogla u prethodnih osam utakmica ove sezone na kojima su im kladionice davale veće izglede nego protivnicima. Pobedili su samo tri, isto toliko odigrali nerešeno, a u dva navrata su i poraženi.

S druge strane, dolazi im najbezopasniji gost Bundeslige, koji je sa prethodnih 12 gostovanja doneo samo tri boda, ona iz pobede nad Augzburgom od 1:0, u novembru prošle godine. Bohumova serija bez postignutog gola više je nego dvostruko duža od Kelnove, pošto napadači "plavih" više od sedam časova nisu uspeli da nađu put do protivničke mreže, od poraza 2:5 na svom terenu od Hofenhajma.

To uključuje i dva poslednja gostovanja, Verderu i Bajernu (dva puta po 0:3), kao i 72 minuta protiv Majnca, kada je srpski internacionalac Erhan Mašović pogodio za 2:5 i postigao za sada poslednji gol Bohuma na strani.

Iako je Bohum trenutno poslednji na tabeli, ništa još nije gotovo, jer ima još mnogo da se igra, a razlika između poslednjeg i 14-plasirane Herte iznosi samo jedan bod.

Poslednji susret ovih ekipa, u sedmom kolu jesenjeg dela Bundeslige završen je bez pobednika 1:1, dok je poslednji okršaj u Kelnu završen trijumfom domaćina od 2:1.

Ako bude golova na ovom meču, možemo ih očekivati posle 75. minuta jer Bohum je prvi u Bundesligi po broju primljenih golova u ovom periodu, a Keln najviše golova postiže upravo u poslednjih 15 minuta utakmica koje igra.

NAŠ PREDLOG: 1X&0-3 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona