''DOGE'' UJEDAJU VELIKANA: Lion je podigao formu

V.M.

10. 03. 2023. u 08:45

LIL dočekuje višestrukog šampiona Francuske u utakmici koja otvara 27. kolo Lige 1.

ДОГЕ УЈЕДАЈУ ВЕЛИКАНА: Лион је подигао форму

Foto: Profimedia

Veoma bitan susret za domaćina koji igra promenljivo u poslednje vreme i danas ima priliku da trijumfom zauzme peto mesto koje vodi u Ligu konferencija iduće sezone. Sa druge strane, Lion je nakon slabih igara uhvatio zalet i polako se približava samom vrhu tabele Lige 1.

Lil na poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima ima dve pobede, isto toliko poraza i prošlonedeljni remi sa Lansom. Popularne ''doge'' su trenutno šeste na tabeli sa 45 osvojenih bodova i nalaze se u borbi za mesta koja vode u Evropu iduće sezone.

Izabranici Paola Fonseke pružaju veoma dobre partije kod kuće, na svom ''Pjer-Mauroju'' su pokupili 27 poena na 13 utakmica.

Uzdanica ekipe je mladi Kanađanin, Džonatan Dejvid, sjajnom centarforu je ovo treća sezona u Lilu, bio je glavni igrač one šampionske genenracije iz sezone 2020/2021 i rešeta mreže od prvog dana. Na 124 utakmice za domaćina postigao je 50 golova, a ove sezone je već zatresao mrežu 16 puta u Ligi 1 i u vrhu je liste strelaca francuskog prvenstva.

Lion je poboljšao formu. Loran Blan je naštelovao svoju četu koja je na proteklih sedam utakmicama u svim takmičenjima trijumfovala čak pet puta. Prošlog vikenda, gost je propustio priliku da upiše treću pobedu u nizu i remizirao je sa Lorijenom, 0:0. Olimpik je trenutno deseti na tabeli sa 39 osvojenih bodova.

Svetla tačka sezone za višestrukog prvaka Francuske je kup. U njemu su dogurali do polufinala u kojem će ukrstiti koplja sa Nantom, a ako uzmemo u obzir da je drugi polufinalni par Tuluz-Anesi, može se reći da je Lion favorit broj jedan za osvajanje tog takmičenja.

Ovo će biti treći duel današnjih rivala u tekućoj sezoni. Na dve utakmice do sada slavio je Lion, u ligi pogotkom Lakazeta, dok je u kupu bolje izvodio jedanaesterce.

Domaćin će biti bez Diakitea i Ismailija, dok je pod upitnikom nastup Žožea Fontea.

Kod gosta, Blan neće moći da računa na Boatenga, Gustoa, Žefinja, Lopeza i Mendeša.

Očekujemo jednu ujednačenu utakmicu između dve dobre ekipe i verujemo da će oba tima postići barem po gol.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri