ONI SU SVOJIM TITULAMA ODUŠEVILI SVET! Prvi pravi ispit za lisice u FA kupu

M.T.

28. 02. 2023. u 10:30 >> 10:30

GOSTI su u seriji od devet mečeva bez poraza.

ОНИ СУ СВОЈИМ ТИТУЛАМА ОДУШЕВИЛИ СВЕТ! Први прави испит за лисице у ФА купу

FOTO: Printskrin

Lester nije do sada imao jače rivale u FA kupu, ali se sve menja večeras od 20.30 kada na ''King Pauer'' stadion stiže član Čempionšipa Blekburn u osmini finala ovog takmičenja, što će biti značajno drugačija utakmica za ''lisice''.

Ekipa Brendana Rodžersa imala je u prethodne dve runde relativno lakši posao pošto su protivnici bili iz četvrtog ranga, odnosno iz Lige dva, Gilingem i Voksal. Međutim, i pored bolje igre, Lester se prilično namučio da probije bedem ova dva tima, a u oba meča je to učinio Keleči Ihenačo postigavši pobedonosne pogotke za ''lisice''.

Problem za Lester je što je u nizu od dva poraza u Premijer ligi i to posle posle dve pobede, od kojih je druga bila protiv Totenhema. Međutim, u seriji mečeva protiv timova iz vrha Lester je zatim igrao protiv Mančester junajteda i Arsenala i poražen je bez postignutog gola. Ovi porazi nisu pomogli poziciji ''lisica'' koji su na tabeli na 14. mestu sa 24 boda, samo tri više od Evertona koji je prvi ispod crte.

Poput Lestera, Blekburn je takođe u FA kupu krenuo od treće runde i takođe ostvario dve minimalne pobede, ali se suočio sa težim protivnicima u odnosu na premijerligaša pošto je igrao protiv timova iz Čempionšipa. U trećoj rundi je sa 1:0 savladao Norič, da bi u četvrtoj u prvom meču sa Birmingemom odigrao nerešeno 2:2, a u revanšu tek u produžetku uspeo da dođe do pobede od 1:0.

Ekipa menadžera Jan Dala Tomasona je u odličnoj seriji pošto je neporažena već devet mečeva u svim takmičenjima i to će biti veliki podstrek "roversima" da se pokažu protiv tima iz Premijer lige.

Lester će verovatno i na ovom meču biti bez svog najboljeg igrača Džejmsa Medisona koji se iznenada razboleo pred utakmicu Premijer lige protiv Arsenala i nije igrao u porazu od "tobdžija". Zbog povreda sigurno neće igrati Rajan Bertrand, Džejms Džastin i Džoni Evans. Menadžer Lestera Brendan Rodžers verovatno će se odlučiti za neke promene.

Blekburn ima prilično problema sa povređenim igračima pošto Jon Dal Tomason ne može da računa za meč protiv Lestera na Bredlija Daka, Skota Vartona, Adama Vartona, Sema Barnsa, Klintona Mola, Tomsa Kaminskog i Danijela Ajalu. Zbog neigranja Tomasa Kaminskog, očekuje se da starter bude Ben Brereton Dijaz.

Ovo će biti prvi zvaničan meč ovih klubova još od 2014. godine, dok su odigrali jednu prijateljsku utakmicu u septembru 2020. U poslednjih deset mečeva ovih klubova, Lester je neznatno uspešniji pošto je ostvario četiri pobede, dok Blekburn ima jedan trijumf manje, a tri utakmice su završene nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: I0-2&II0-2 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)