KIKS PROTIV SAMPDORIJE NE SME DA SE PONOVI: Inter mora da učvrsti drugo mesto protiv Udinezea

M.T.

18. 02. 2023. u 10:50

GOSTI samo jednom pobedili u posledih sedam kola.

КИКС ПРОТИВ САМПДОРИЈЕ НЕ СМЕ ДА СЕ ПОНОВИ: Интер мора да учврсти друго место против Удинезеа

FOTO: Tanjug/AP

Prilično neočekivano je Inter propustio priliku za trijumf u prethodnom kolu protiv Sampdorije, pa će tim iz Milana večeras morati da nadoknadi propušteno protiv Udinezea od 20.45 na stadionu ''Đuzepe Meaca'' u okviru 23. kola Serije A.

Posle iznenađujućeg minimalnog poraza od Empolija, Inter je uspeo da veže dve pobede u prvenstvu pošto je savladao Kremoneze i velikog gradskog rivala Milan, ali je u prethodnom kolu neprijatno iznenadio svoje navijače pošto je sa skoro prežaljenom Sampdorijom u Đenovi odigrao samo 0:0.

Zbog toga je sad ugroženo drugo mesto timu Simonea Inzagija pošto Inter na drugoj poziciji ima 44 boda, tri više od Atalante, Rome i Milana na trećoj, četvrtoj i petoj poziciji i protiv Udineze ne sme da dozvoli novi gubitak bodova zbog oštre konkunrecije za preostala mesta koja vode u Ligu šampiona jer je lider Napoli sa 62 boda daleko odmakao.

Udineze nastavlja da se suočava sa problemima u novoj godini. Tim koji je imao odličan početak sezone sve je dalje od vrha, a u 2023. su na sedam odigranih mečeva u Seriji A uspeli da pobede samo Sampdoriju, dok su po tri puta remizirali i doživeli poraz. U prethodom kolu tim Andree Sotila podelio je bodove sa Sasuolom 2:2 i bio je to prvi meč u novoj godini u kojem su ''zebre'' postigle više od jednog gola.

Sada se Udineze nalazi na osmom mestu na tabeli sa 30 osvojenih bodova, koliko ima i sedmoplasirani Torino uz bolju gol-razliku, dok pozicije za Evropu deluju daleko pošto Lacio na šestom mestu ima devet poena više.

Inter nema mnogo problema što se tiče kadrovske situacije u timu. Hoakin Korea i Dalber su na lisit povređenih, dok postoje sitniji problemi sa Marselom Brozovićem i Robinom Gosensom, ali će njih dvojica verovatno biti na klupi za rezervne igrače. U tom slučaju Gosensa bi trebalo da zameni Federiko Dimarko, dok Simone Inzagi ima dilemu oko uparivanja Lautara Martineza sa Edinom Džekom ili Romelom Lukakuom.

Što se Udinezea tiče, Đerard Delofeu biće odsutan bar do parila, a pod znakom pitanja za ovaj meč su Ilija Nestorovski i Adam Masina. Napadači Udineze su u nastavku sezone uspeli da postignu samo jedan gol, ali trener Andrea Stoli će i na ovom meču verovatno upariti Beta i Isaka Saksesa.

Udineze je u prvom meču ova dva tima u sezoni uspeo da pobedi sa 3:1 i bio je to prvi trijumf ''zebri'' protiv ''neroazura'' posle devet utakmica. Inter je na poslednjih deset mečeva sedam puta upisao trijumf dok su dve utakmice završene nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)