''BIKOVI'' SU NEPORAŽENI VEĆ DESET KOLA: Bivši prvak Nemačke ih nikada nije savladao!

V.M.

27. 01. 2023. u 08:58

LAJPCIG dočekuje Štutgart u prvoj utakmici 18. kola Bundeslige.

БИКОВИ СУ НЕПОРАЖЕНИ ВЕЋ ДЕСЕТ КОЛА: Бивши првак Немачке их никада није савладао!

FOTO: AP

Domaćin je u sjajnoj formi, zaostaje četiri boda za liderom Bajernom i potrudiće se da mu se večeras dodatno približi na tabeli, sa druge strane Štutgart je u problemu. Trenutno je 15. na tabeli i ako nastavi sa slabim igrama očekuje ga grčevita borba za opstanak u eliti.

Lajcpig je treći na tabeli i večeras će pokušati da produži sjajan niz od deset utakmica bez poraza u Bundesligi. Za vreme impresivne serije rezultata zabeležio je sedam pobeda i tri remija. Nakon pauze ''bikovi'' su odigrali dve utakmice, prvo su podelili bodove sa Bajernom iz Minhena, 1:1, a u prošlom kolu su na dominantan način savladali Šalke rezultatom 1:6. Izabranici Marka Rozea su najbolji domaćini u ligi, na osam utakmica kod kuće osvojili su sjajnih 20 bodova i neporaženi su na ''Red bul areni''

Štutgart teško osvaja bodove ove sezone, tik je iznad zone ispadanja i pokupio je 16 poena u dosadašnjem toku takmičenja. Gost je remizirao u svoje obe utakmice početkom drugog dela prvenstva. Odigrao je 1:1 sa Majncom i 2:2 sa Hofenhajmom. Bivši prvak Nemačke je prošle sezone pogotkom Enda u samoj završnici utakmice poslednjeg kola preživeo u eliti i izgleda da ga i ove sezone očekuje nova borba za opstanak. Izabranici Bruna Labadije su u dosadašnjem toku takmičenja čak sedam puta odigrali nerešeno i ekipa su sa najviše remija u Bundesligi.

Ova dva tima su se susrela devet puta u svojoj istoriji, a zanimljiv je podatak da Štutgart nikad nije pobedio Lajpcig! Na tih devet utakmica viđeno je sedam trijumfa Lajpciga uz dve podele bodova.

Domaćin će večeras biti bez Gulašija, Simakana, Dialoa i Nkunkua.

Labadija ne može da računa na Ahamandu, Mavropanosa, Silasa, Sosu, Tomasa, Ulrajha, Zagadua i hrvatskog reprezentativca Bornu Sosu.

Verujemo da će Lajpcig nastaviti svoju sjajnu formu i upisati nova tri boda, a uz to bi očekujemo i golove jer ove dve ekipe igraju utakmice sa dosta pogodaka ove sezone.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,72)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene