JOŠ SAMO JEDNA RECKA U NIZU: Anže ne sme da bude problem za Pariz Sen Žermen

M.T.

11. 01. 2023. u 11:23

''Sveci'' su na čelu tabele.

ЈОШ САМО ЈЕДНА РЕЦКА У НИЗУ: Анже не сме да буде проблем за Париз Сен Жермен

FOTO: EPA

Fudbaleri Pariz Sen Žermena su pomalo i neočekivano kiksnuli u prethodnom kolu francuskog šampionata i večeras od 20 časova imaju priliku za popravni pošto će na ''Parku prinčeva'' u okviru 18. kola Lige 1 dočekati skoro pa prežaljenog fenjeraša, Anže.

Sve do prethodnog kola Pariz Sen Žermen nije imao poraz u prvenstvu Francuske. ''Sveci'' su imali učinak od 14 pobeda i dva remija, da bi prvog dana nove godine Lens uzeo meru aktuelnom šampiona sa 3:1. Doduše, oštrica napada Parižana bila je otupela bez Mesija i suspendovanog Nejmara, ali je Lens iskoristio sve prilike koje su mu se ukazale. Nije to donelo promene na tabeli pošto su ''sveci'' i dalje na prvoj poziciji sa 44 boda, ali je sada Lens prišao na samo četiri boda zaostatka na drugoj poziciji i makar malo učinio prvenstvo neizvesnijim.

Ekipa Kristofa Galtijea je u međuvremenu uspela da se makar malo uteši u Kupu Francuske pošto je u trećoj rundi sa 3:1 savladala Šateru. Domaći teren je velika prednost za Pariz Sen Žermen koji nema ove sezone poraz pred svojim navijačima, a u seriji je od 30 mečeva koje nije izgubio na ''Parku prinčeva''. Poslednji put su ''sveci'' izgubili kod kuće u aprilu 2021. od Lila i to kada je na klupi ''doga'' sedeo upravo Galtije.

Anže je u vrlo teškoj situaciji pošto je poslednji na tabeli sa samo osam osvojenih bodova posle 17. odigranih kola i čudo će biti potrebno ekipi Abdela Buhazama da obezbedi opstanak. Prvog dana nove godine Anže je vodio protiv Lorijena, ali su gosti uspeli da stignu do preokreta i tri boda. Na trenutak su se pojavile i pozitivne vesti pošto je Anže uspeo u trećoj rundi Kupa Francuske da eliminiše Strazbur posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Posle dugog perioda bez Lionela Mesija Argentinac se vraća u sastav Parižana za večerašnji meč. U tim se vraća i Nejmar posle suspenzije, ali će zbog suspenzije ovu utakmicu propustiti Ašraf Hakimi.

 Presnel Kimpembe, Renato Sančes i Nunjo Mendeš i dalje su na listi povređenih igrača. U Anžeu verovatno neće biti veznjaka Azedina Unahija za kojeg se spominje odlazak iz kluba, ali bi mogao u timu da bude Sofijan Bufal. Zbog povreda u Anžeu neće biti Ibrahima Amadua, Luija Dionija, Ulrika Eneme-Ele, Ali Kale i Zinedina Kaleda.

PSŽ je svakako apsolutni favorit, a u prilog tome govori i međusobni skor ova dva tima. U poslednjih deset mečeva ''sveci'' su protiv Anžea ostvarili svih deset pobeda.

NAŠ TIP: 1-1&3+ (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)