''VUKOVI'' NAPADAJU RANJIVI PLEN: Forest grogiran nakon poraza od Blekpula

V.M.

11. 01. 2023. u 10:04 >> 10:04

NOTINGEM forest dočekuje Vulverhempton u okviru čevrtfinala EFL kupa.

ВУКОВИ НАПАДАЈУ РАЊИВИ ПЛЕН: Форест грогиран након пораза од Блекпула

FOTO: Tanjug/AP

Oba tima pružaju slabašne partije u Premijer ligi i bore se za opstanak, ali u Liga kupu je druga priča, pobednik ovog susreta će ući u samu završnicu takmičenja i imaće priliku da se bori za trofej.

Domaćin igra dobro nakon pauze, uspeo je da se izvuče sa dna Premijer lige i sada zauzima 15. mesto na tabeli. U ligi je remizirao sa Čelsijem i odneo bitna tri boda sa gostovanja Sautemptonu ali je onda usledio šokantan poraz od Blekpula u FA kupu. Drugoligaš ga je rutinski savladao sa 4:1 i ovaj meč je prilika za Notingem da pozitivnim rezultatom zaboravi taj poraz. Što se tiče EFL kupa, ''šumari'' su prvo pobedili Grimzbi, sa 0:3, zatim su iznenadili Totenhem rezultatom 2:0, a u prošlom kolu su bili bolji od Blekburna, 1:4. Četa Stiva Kupera će biti spremna za meč i željna da pred svojim navijačima obezbedi plasman u polufinale.

Vulvsi igraju bolje nakon promene trenera. Od kada je na klupu seo Đulen Lopetegi savladali su Gilingam, Everton, izgubili su od Junajteda i odigrali su dva remija sa Aston vilom i Liverpulom. Trenutno su 19. na tabeli Premijer lige, ali imaju samo bod manje od Vest hema koji je prvi tim iznad crte.

U EFL kupu gost je do sada savladao Preston, Lids i Gilingam. Glavni problem ekipe u prvom delu sezone je bio napad jer su postigli ubedljivo najmanje golova u ligi. Od kada je iskusni Španac preuzeo tim na pet utakmica Vulverhempton je postigao sedam golova tako da se polako i tu popravlja.

Ova dva tima su se već susrela jednom ove sezone. To je to bilo u 11. kolu Premijer lige, Vulvsi su slavili pogotkom Rubena Neveša sa bele tačke.

Domaćin ima problema sa povredama i na ovom meču će biti bez Vilijamsa, Ričardsa, Nijakatea, Lingarda, Kujatea i Bjankona.

Lopetegi ne može da računa na Čikinja, Kalajdžića, Pedra Neta, Traorea i upitan je nastup Podensa.

Očeukjemo tvrdu utakmicu koja će odlučivati o tome ko ide u polufinale Liga kupa i zato verujemo da neće biti puno golova.

NAŠ TIP: I0-1&II0-2 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a