OBRAČUN U DONJEM DOMU: Sautempton pobedom beži iz opasne zone, Notingemu dosta i bod

V.M.

04. 01. 2023. u 10:46

DUEL dva tima koja se nalaze u zoni ispadanja večeras od 20:30.

ОБРАЧУН У ДОЊЕМ ДОМУ: Саутемптон победом бежи из опасне зоне, Нотингему доста и бод

FOTO: EPA

Domaćin je u katastrofalnoj formi i vezao je pet poraza,  poslednji put je slavio pre sedam kola i nada se da pred svojim navijačima može pobedom da započne 2023. godinu. Gost je osvojio bod protiv Čelsija pre nekoliko dana i na krilima tog dobrog rezultata ide na gostovanje poslednjeplasiranoj ekipi u Premijer ligi.

Sautemptonu su pod hitno potrebni bodovi. ''Sveci'' se nalazi u veoma lošem ritmu i moraju da nađu način da prekinu seriju loših rezultata. Prošle nedelje su imali pozizivan rezultat protiv Fulama, ali je Palinja u završnici meča doneo tri boda ''kolibarima''. Uprava je sredinom novembra smenila dugogodišnjeg menadžera Ralfa Hasenhutla i dovela Nejtana Džounsa. Velšanin i dalje nije osvojio bod od kada je na klupi domaćina.

Notingem forest se ove godine vratio u Premijer ligu i nalazi se u grčevitoj borbi za opstanak. Izabranici Stiva Kupera su u prošlom kolu osvojili bod protiv Čelsija i sada se nalaze u zoni ispadanja samo zbog lošije gol-razlike od Vest hema. ''Šumari'' su podigli formu i u prethodnih pet susreta ostvarili su pobedu, dva remija i isto toliko poraza. Neuspesi su došli protiv Mančester junajteda i Arsenala koji se nalaze u vrhu tako da ne bi trebali previše da deprimiraju ekipu koja ide uzlaznom putanjom. Gost i sa bodom na ovom susretu može da se popne na tabeli ako se poklope rezultati ostalih utakmica.

Što se tiče međusobnih duela, ova dva tima su potupuno izjednačena u poslednje vreme. Na prethodnih pet utakmica viđene su po dve pobede na obe strane i remi.

Domaćin će biti Larijosa. Livramenta i Volkota.

Kuper ne može da računa na Kujatea, Bjankona, Lingarda, Nijakatea i Ričardsa.

Očekujemo veoma borbenu utakmicu u kojoj oba tima imaju priliku za beg sa dna.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,67)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)