NEMA PROLAZA PORED BABIĆA? Kadiz želi da pobegne sa dna

M.T.

30. 12. 2022. u 08:43 >> 08:44

DOMAĆIN je pretposlednji na tabeli.

НЕМА ПРОЛАЗА ПОРЕД БАБИЋА? Кадиз жели да побегне са дна

FOTO: Tanjug/AP

Nastavak sezone u La ligi znači samo jedno za Kadiz – grčevitu boru za opstanak u elitnom rangu. Kadiz će u malom derbiju Andaluzije dočekati Almeriju na stadionu ''Nuevo Mirandilja'' u okviru 15. kola La lige večeras od 19.15.

Kadiz posle čitavih mesec i po dana igra takmičarski meč pošto je poslednji put 13. novembra poražen u Kupu kralja od niželigaša Real Uniona 3:2. Od tada je ekipa trenera Serđa Gonzalesa igrala samo prijateljske mečeve u kojim je savladala Romu i Mančester junajted, izgubila od Vulverhemptona, dok je remizirala sa Herezom.

Što se tiče La lige, Kadiz ima samo dve ostvarene pobede do sada i probaće da dođe do treće protiv Almerije. Sedam puta je Kadiz doživeo poraz u šampionatu i trenutno je na pretposlednjem, 19. mestu na tabeli sa 11 bodova, koliko ima i jednu poziciju bolje plasirana Sevilja. Najveći problem Kadiza je izuzetno loš napad koji je sa svega devet postignutih golova najlošiji u ligi.

Prošle sezone Almerija se kao šampion Segunde plasirala u La Ligu i trenutno sve ide ka tome da ekipa obezbedi i narednu sezonu u elitnom rangu, prvi put od 2015. U La ligi je Almerija u poslednjih pet kola ostvarila tri pobede uz dva poraza, a u poslednjem meču pred pauzu u Kupu kralja je eliminisana od niželigaša Arenteira. Poput Kadiza, Almerija je takođe tokom pauze odigrala četiri prijateljska meča i uspela da savlada Lacio i Harts, dok je poražena od Šturma i remizirala sa Torinom. U La ligi Almerija se trenutno nalazi na 14. mestu sa 16 bodova i trijumfom bi mogla da se dodatno primakne sredini tabele.

Trener Kadiza Serđo Gonzales moraće maltene do zadnjeg trenutka da čeka na odluku oko toga da li će u timu biti Viktor Ćust, Jon Ander Garido i Hoseba Zaldua koji su imali problema sa povredama. Već duže vreme nema na terenu Mamdu Mbajea, dok su povređeni Huan Kale i Ivan Aleho. U Almeriji neće biti duže vreme povređenih Huanča Nijeta i Ivan Martosa, a ovu utakmicu će preskočiti i Rodrigo Elaj zbog isključenja na prethodnom meču. Očekuje se povratak Kaikua koji je zbog suspenzije propustio prethodni meč.

Kadiz ima veliku prednost u odnosu na Almeriju u poslednjih deset međusobnih susreta ovih timova pošto je ostvario šest trijumfa, dok je Almerija samo jednom uspela da slavi i to u poslednjem meču ova dva tima koji nije imao takmičarski karakter, dok su tri utakmice završene remijem. Poslednji put je Almerija u takmičarskom meču savladala Kadiz još 2006. u okviru Segunde.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,63)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,20)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)