MARKO GRUJIĆ SPREMAN ZA NOVU ''RECKU'': Porto ne sme da dozvoli da mu Benfika previše odmakne

M.T.

28. 12. 2022. u 15:05 >> 15:05

Arouka u dobroj formi dolazi na ''Dragao''.

МАРКО ГРУЈИЋ СПРЕМАН ЗА НОВУ РЕЦКУ: Порто не сме да дозволи да му Бенфика превише одмакне

FOTO: AP/Tanjug

Portugalski šampionat nastavlja se danas posle duge pauze zbog prvog ''zimskog'' Mundijala u istoriji, a od 22.15 na stadionu ''Dragao'' Porto će dočekati ekipu Arouke u 14. kolu Primeire. Obe ekipe raspoložene ulaze u ovaj meč posle dobrih izdanja u Liga kupu Portugala.

Porto je nastavio sa sjajnim partijama u Liga kupu, takmičenju u kojem nikad nije osvojio trofej, a gubio je četiri puta u finalima. Pre nedelju dana ''zmajevi'' su u četvrtfinalu savladali Žil Vinsente sa 2:0 i tako se plasirali u polufinale gde ih čeka Akademiko Vizeu koji je uspeo da iznenadi Boavistu i slavi sa 2:1.

Što se tiče Primerire, Porto je na pauzu za Mundijal otišao sa dve ubedljive pobede u poslednja dva kola pošto je savladao Pakoš Fereriu sa 4:0, dok je Boavista takođe primila četiri gola, ali je jedan uspela i da postigne. Ekipa reprezentativca Srbije Marka Grujića trenutno se nalazi na drugom mestu u šampionatu sa 29 bodova, osam manje od Benfike koja je lider na tabeli. Od poraza u derbiju protiv Benfike, Porto je u svim takmičenjima nanizao deset mečeva bez poraza u kojima je osam puta pobedio i dva puta remizirao.

Neće, međutim, biti lako ''zmajevima'' pošto na ''Dragao'' dolazi Aoruka, ekipa koja je takođe u veoma dobroj formi i u ozbiljnom naletu pošto je pre nedelju dana uspela da se vrati iz rezultatskog minusa i sa 2:1 savlada Moreirense i tako prvi put u svojoj istoriji obezbedi plasman u polufinale Liga kupa u kojem će igrati protiv Sportinga.

Arouka je po formi gotovo rame uz rame sa Portom pošto je u poslednjih deset mečeva u svim takmičenjima doživela samo jedan poraz i to od Rio Avea u poslednjoj utakmici pred pauzu zbog Mundijala, uz šest pobeda i tri remija. Na tabeli Primeire Arouka se nalazi na 10. poziciji sa 19 osvojenih bodova.

Trener Porta Seržo Konseisao neće i dalje moći da računa na Stivena Eustakija koji je povredio mišić igrajući za Kanadu protiv Hrvatske na Svetskom prvenstvu, kao ni na Nigerijca Zaidu Sanusija. Brazilac Galeno koji je postigao pet golova u poslednji šest mečeva u svim takmičenjima za Porto trebalo bi da bude u vezi zajedno sa Otavijom, Markom Grujićem i Mateusom Uribeom. Arouka ima samo jednog povređenog igrača, a u pitanju je Vitinjo koji je van terena od oktobra.

Porto i Arouka do sada su odigrali deset mečeva, i to svih deset u okviru domaćeg šapionata. ''Zmajevi'' su mnogo uspešniji pošto su ostvarili devet pobeda, dok je Arouka samo jednom pobedila 2016. kao gost, pa se još uvek čeka remi između ovih timova, ali teško da će se to dogoditi večeras.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a