PSŽ NASTAVLJA ŠETNJU DO TITULE: Gosti nemaju šta da traže na ''Parku prinčeva''

V.M.

28. 12. 2022. u 11:05

PARIŽANI i dalje bez poraza u dosadašnjem toku takmičenja.

ПСЖ НАСТАВЉА ШЕТЊУ ДО ТИТУЛЕ: Гости немају шта да траже на Парку принчева

FOTO: EPA

PSŽ nastavlja pohod ka tituli, izabranici Kristofa Galtijea igraju fantastično ove sezone i dominiraju Ligom 1. Strazbur se nalazi u opasnom problemu, pretposlednji je na tabeli i vodiće grčevitu borbu za opstanak.

Domaćin nema poraz u ligi ove sezone, na 15 utakmica upisao je 13 pobeda i dva remija. PSŽ već godinama dominira u Francuskoj od dolaska Nasera el Kelaifija na čelo kluba.

Ove sezone je na klupu seo iskusni francuski stručnjak Kristof Galtije koji radi odličan posao. Ukomponovao je skupoceni trio Nejmar-Mesi-Mbape koji izgleda mnogo bolje nego prošle godine. Ekipa iz Pariza je ubedljivo najbolji napad lige i postigla je čak 43 gola do sada. Dva najbolja strelca prvenstva su Mbape sa 12 golova i Nejmar sa 11 pogodaka, a najbolji asistent je Leo Mesi koji ima 10 dodavanja za gol.

PSŽ je zauzeo drugo mesto u grupi ''H'' Lige šampiona i igraće sa Bajernom iz Minhena u osmini finala. Svetski prvak Leo Mesi je dobio produžen odmor, dok se njegov rival u finalu Kilijan Mbape vratio u trenažni proces i spreman je za utakmicu. Galtije sem Mesija neće moći da računa ni na Mendeša i Kimpembea.

Strazbur pruža veoma slabe partije i ima samo jednu pobedu i 11 osvojenih bodova u dosadašnjem toku takmičenja. U poslednjih pet kola gost je odigrao tri remija i uz to doživeo i dva poraza. ''Plavo-beli'' su jedna od gorih odbrana lige i vadili su loptu iz svoje mreže 26 puta do sada. U grčevitoj su borbi za opstanak i nije realno da traže bodove na gostovanju najjačoj ekipi u Francuskoj. Na klupi ekipe sa nalazi Žulijen Stefan koji je pod velikim pritiskom uprave da proizvede rezultate i izvuče tim sa dna. Kavašima, Dagba i Kandil neće nastupiti na večerašnjoj utakmici.

Što se tiče međusobnih duela, u prethodnih pet susreta viđene su četiri pobede Parižana uz remi.

Očekujemo da PSŽ nastavi sa dobrim igrama u prvenstvu i da upiše nova tri boda, na utakmicama ovih ekipa ume da padne dosta golova i mislimo da će to biti slučaj večeras.

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba