''DERBI DEI DUKATI'': Goreće "Enio Tardini"

M.T.

26. 11. 2022. u 09:39 >> 09:39

GOSTI su bez pobede četiri kola.

ДЕРБИ ДЕИ ДУКАТИ: Гореће Енио Тардини

Profimedia

''Derbi dei Dukati'' odnosno Derbi vojvodstva na srpskom jeziku, duel je između komšijskih klubova iz regiona Emilija Romanja, Parme i Modene koji će danas od 15 časova na stadionu ''Enio Tardini'' odigrati meč 14. kola Serije B.

Parma pokušava da se vrati u Seriju A, ali za sada u sezoni ne ide baš sve po planu klubu koji je krajem 90-tih i početkom 2000-tih bio među najboljim timovima Serija A. Ekipa trenera Fabija Pekija ima problem sa konstantnošću pošto je u prethodnih pet kola Serije B ostvarila tri pobede i dva poraza, a u prethodnom kolu je savladala Citadelu sa 3:1 što je bio Parmin šesti trijumf u sezoni.

Parma je sada na četvrtom mestu na tabeli, poslednjem koje vodi u polufinale plej-ofa za plasman u Seriju A sa 22 boda, jednim meanje od Đenove na trećem mestu, a tri od drugoplasirane Ređine dok Frosinone drži prvu poziciju sa 30 bodova.

Modena je u znatno težoj situaciji od Parme. Već četiri kola Modena nema pobedu u Seriji B pošto je pretrpela dva poraza, a zatim dva puta remizirala, u poslednjem kolu protiv Peruđe. ''Kanarinci'' se nalaze na 15. poziciji, poslednjoj koja garantuje opstanak u Seriji B sa 14 bodova, koliko imaju Benevento i Kozenca, ali sa slabijom gol razlikom, pa će pred timom trenera Atilija Tesera veliki posao kako bi na vreme prebrinuli brige oko opstanka. Modena je u međuvremenu ispala u šesnaestini Kupa Italije od Kremonezea posle produžetaka i sada će moći da se u potpunosti borbi za opstanak u Seriji B.

Parma i Modena nisu se često susretali tokom svoje istorije bez obzira što dolaze iz iste regiona, a odigralu su do sada osam mečeva. Parma je uspela da ostvari dva trijumfa Modena je slavila u jednoj utakmici dok je pet mečeva završeno nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)