SRPSKI DERBI U MOSKVI ZA LEČENJE RANA: Dinamo i CSKA su poraženi u prošlom kolu

M.T.

13. 11. 2022. u 10:49

DUEL dve ekipe iz glavnog grada koje nisu blizu vrha.

СРПСКИ ДЕРБИ У МОСКВИ ЗА ЛЕЧЕЊЕ РАНА: Динамо и ЦСКА су поражени у прошлом колу

Foto: Profimedia

Nisu uspeli u prošlom kolu Dinamo iz Moskve i njegov rival iz ruske prestonice CSKA da ostvare pobede u tamošnjoj Premijer ligi, ali će danas od 17. 30 u 17. kolu ruskog šampionata pokušati dan na ''VTB Areni'' zaleče rane u gradskom derbiju.

Ekipa Dinama iz Moskve koju sa klupe predvodi nekadašnji igrač Partizana i reprezentacije Jugoslavije, a potom i trener Partizana Slaviša Jokanović bila je u veoma dobroj seriji od pet mečeva bez poraza, tokom kojih je ostvarila i četiri uzastopna trijumfa računajući i onaj u Kupu Rusije. Međutim, u prethodnom kolu Dinamo je doživeo poraz u meču protiv Rostova iako je bi odaleko bolji rival, ali nije uspeo da iskoristi terensku dominaciju.

Posle tog neuspeha, četvrtog u sezoni, Dinamo je ostao na šestoj poziciji ruskog šampionata sa 26 osvojenih bodova, koliko ima i petoplasirani Ahmat, dok je upravo CSKA na četvrtom mestu sa tri boda više od Jokanovićeve ekipe.

CSKA nije u formi kao njegov gradski rival pošto je u poslednjih šest mečeva, računajući i Kup Rusije ostvario samo jedan trijumf i to protiv još jednog gradskog rivala Lokomotive, dok su tri puta remizirali i dva puta poraženi, a jedan neuspeh se desio u kupu.

Što se tiče učinka u Premijer ligi, CSKA je kao i Dinamo bio četiri kola bez poraza, ostvarivši doduše samo jednu pobedu uz tri remija, a u prethodnom kolu je ekipa Milana Gajića i Saše Zdjelara priredila neprijatno iznenađenje svojim navjačima pošto je na domaćem terenu izgubila od Nižnjeg Novgoroda minimalnim rezultatom, a gosti u do pobede došli iz jedinog šuta na gol. Trenutno je CSKA četvrti na tabeli sa 29 bodova, četiri manje od Spartaka iz Moskve i Rostova, dok je prvoplasirani Zenit udaljen 10 bodova.

Za ovu utakmicu Jokanović neće moći da računa na Matijasa Normana, Luku Ganidzea i Roberta Fernandeza Urbijetu zbog povreda, ali su to i jedini izostanci u timu Dinama. Trener CSKA Vladimir Fedotov je u još boljoj situaciji u odnosu na Jokanovića pošto na raspolaganju neće imati za gradski derbi samo Konstantina Kučaeva dok su svi ostali igrači u konkurenciji za tim.

Međusobni mečevi ova dva tima često su u poslednjih deset duela završavani nerešenim rezultatom pošto viđena četiri remija. Dinamo je uspešniji sa četiri ostvarene pobede, dok su ''armejci'' slavili samo dva puta.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,73)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,20)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri