"TOBDŽIJE" SPREMNE ZA NOVI TRIJUMF: "Vukovi" osokoljeni pobedom u kupu

M.T.

12. 11. 2022. u 11:41

''VUKOVI'' pobedili posle četiri utakmice.

ТОБЏИЈЕ СПРЕМНЕ ЗА НОВИ ТРИЈУМФ: Вукови осокољени победом у купу

FOTO: Tanjug/AP

Vulverhempton ima dosta problema u Premijer ligi, ali nije želeo da digne ruke od Liga kupa u kojem su uspešno prošli treću rundu, a večeras od 20.45 u glavnom terminu dočekaće na ''Molinju'' lidera šampionata Arsenal u okviru 16. kola domaćeg šampionata.

Stivu Dejvisu ovo je prilika da ostavi svoj pečat kao privremeno rešenje na mestu menadžera ''vukova'' ukoliko bi uspeo da savlada Arsenal, pošto će ekipu posle Svetskog prvenstva u Kataru preuzeti Đulen Lopetegi. Vulverhempton je uspeo u sredu da minimalnim rezultatom savlada Lids u trećoj rundi Liga kupa i tako prekine niz od četiri meča bez pobede.

Iako je trijumf i te kako značio navijačima ''vukova'', situacije ekipe u Premijer ligi je i dalje veoma ozbiljna pošto posle slavlja protiv Notingem Foresta u naredna četiri meča izgubili tri puta i osvojili samo jedan bod zahvaljujući remiju sa Brentfordom. ''Vukovi'' su na pretposlednjem 19. mestu u Premijer ligi sa svega 10 osvojenih bodova i daleko najlošijim napadom u ligi pošto su postigli svega osam golova.

Arsenal je pomalo i neočekivano ispao u Liga kupu od Brajtona, mada je Mikel Arteta prilično izmešao karte što se tiče sastava. Iako navijačima poraz sigurno nije drag, na duže staze bi ovo moglo da bude dobitna kombinacija za ''tobdžije'' koji su doživeli neuspeh posle tri uzastopne pobede. U premijer ligi Arsenal je u seriji od sedam mečeva bez poraza i nalazi se na prvom mestu sa 34 boda, dva više u odnosu na Mančester siti.

Lista povređenih igrača Vulverhemptona je još uvek duga pošto u timu nema Saše Kalajdžića, Čikinja, Pedra Neta i Raula Himeneze, ali bi u tim trebalo da se vrati Mateus Nunješ. Dijego Kosta odrađuje poslednju, treću, utakmicu suspenzije, ali će u timu biti Nelson Semedo koji je puazirao zbog crvenog kartona. Za razliku od Stiva Dejvisa, menadžer Arsenala Mikel Arteta nema ni izbliza toliko problema sa povređenim igračima pošto su van stroja samo Takehiro Tomijasu i Emil Smit Rou.

''Vukovi'' se dobro drže u međusobnim susretima protiv Arsenala pošto su ''tobdžije'' slavile u četiri utakmice od poslednjih deset, dok je Vulverhempton zabeležio jednu pobedu manje, a tri meča su završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)