TOTENHEM ŠOKANTNO ELIMINISAN IZ LIGA KUPA: Konte mora da ispravi sve protiv Lidsa

M.T.

12. 11. 2022. u 09:40

''PAUNOVI'' su takođe završili takmičenje u kupu.

ТОТЕНХЕМ ШОКАНТНО ЕЛИМИНИСАН ИЗ ЛИГА КУПА: Конте мора да исправи све против Лидса

FOTO: AP

Totenhem i Lids eliminsani su u trećoj rundi Liga kupa u utorak i oba tima će u današnjem meču od 16 časova na stadionu ''Totenhem Hotspur'' u okviru 16. kola Premijer lige pokušati da se izvade za taj neuspeh, mada je eliminacija ''pevaca'' svakako bila veće iznenađenje.

Ekipa menadžera Antonija Kontea bila je favorit protiv Notingem Foresta bez obzira na na činjenicu da je Italijan promešao karte u sastavu, ali navijači ''pevaca'' sigurno nisu očekivali poraz od "šumara". Bio je to drugi uzastopni poraz Totenhema pole neuspeha u derbiju protiv Liverpula čime je okončana serija od tri meča bez poraza ''pevaca'' taman kada se činilo da su uspeli da dostignu konstantniju formu posle dva uzastopna poraza protiv Mančester junajteda i Njukasla.

Posle poraza od Liverpula, četvrtog u Premijer ligi i trećeg u poslednjih pet kola domaćeg šapionata, Totenhem je na tabeli pao na četvrtu poziciju sa 26 bodova, bod manje od Njukasla koji je treći. ''Pevci'' su u međuvremenu uspeli da obezbede prolaz u nokaut fazu Lige šampiona, a pauza zbog Svetskog prvenstva u Kataru će im dobro doći.

Posle osam mečeva bez pobede, odnosno četiri uzastopna poraza, Lids je uspeo da ostvari dva trijumfa u nizu protiv Liverpula i Bornmuta. Izgledalo je da je tim Džesija Marša konačno uspeo da pronađe ono što mu je nedostajalo kako bi ostvarivao bolje rezultate u domaćem šampionatu, ali je onda sve prekinuo Vulverhemtpon koji je minimalnim rezultatom izbacio ''paunove'' u trećoj rundi Liga kupa. Ipak, Lids je u Premijer ligi u seriji od dve pobede, a tri uzastopne nije uspeo da ostvari od sezone 2020/2021.

Totenhem će na ovom meču biti bez Romera i Sona, ali je Antonio Konte u meču Liga kupa protiv Notingem Foresta ponovo mogao da računa na Rišarlisona i Dejana Koluševskog koji su u igru ušli sa klupe. Menadžer Lidsa Džesi Marš nema na raspolagnju Stuarta Dalasa, Luisa Sinisteru, kao ni Arčija Greja i Adam Foršoa, dok bi Patrik Bamfort mogao ipak da bude u ekipi. Nije sigurno igranje Džoija Gelharta koji je morao da napusti igru u Liga kupu protiv Vulverhemtpona.

Prednost je na strani Totenhema u međusobnim susretima pošto su ''pevci'' sedam puta slavili u poslednjih deset utakmica protiv ''paunova''. Lids je ostvario samo dve pobede uz jedan meč zaršen nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)