NEKADA SA ZVEZDOM, A SADA SA NJENOM DECOM: Gradski derbi igra se iznad južne tribine "Marakane"

Novosti online

12. 11. 2022. u 08:29 >> 08:29

MEČ 18. kola Prve lige Srbije.

НЕКАДА СА ЗВЕЗДОМ, А САДА СА ЊЕНОМ ДЕЦОМ: Градски дерби игра се изнад јужне трибине Маракане

FOTO: fkgraficar.com

Fudbaleri Grafičara danas od 13 časova imaju lepu priliku da upišu nova tri boda u Prvoj ligi Srbije. Naime, na teren iznad južne tribine stadiona "Rajko Mitić" stiže gradski rival Rad koji uz Zlatibor drži "fenjer". Ekipa sa Banjice kao i Čajetinci ima samo 15 bodova i ukoliko se nešto drastično ne promeni selidba u Srpsku ligu je neminovna.

Zvezdina deca koja nastupaju u ljubičastom dresu na svom kontu imaju 34 boda, tri manje od prvoplasiranog IMT-a. Poraz u prethodnoj rundi od Loznice (2:1) ne uzima se za zlo najmlađem timu u takmičenju.

Grafičar je u odličnom raspoloženju otišao na noge Loznici. "Zeleni" su patili, ali su odigrali jedan od najboljih defanzivnih mečeva u sezoni. Ako ne i najbolji. Imali su domaći i pomoć sreće, čupao ih je i rasploženi golman, ali su vešto u prvom poluvremenu iskoristili svaku šansu za gol. Poveli su pogotkom Vićentijevića i odlične akcije kapitena Komarčevića.

Ubrzo je Grafičar uzvratio udarac. Strelac je bio Kaluđerović na asistenciju Jovana Mituljikića. Bili su "ljubičasti" dominantni u polju, ali je težak teren pogodovao Lozničanima u defanzivnim zadacima. Sa druge strane odbrana Grafosa je ubrzo još jednom popustila. Posle prekida strelac je bio Martinkević.

Nekada stabilan superligaš je u teškoj situaciji. Rad je defitnitivno jedna od najslabijih ekipa u Prvoj ligi, a o tome svedoči i bodovni saldo. Klub sa Banjice teško će uspet da zadrži status prvoligaša, ali u fudbalu je sve moguće. Tri uzastopna poraza ne ulivaju optimizam, poslednji od Jedinstva (1:2) na svom terenu dolio je "ulje na vatru".

Jedinstvo sa Uba je slavilo kao gost na Banjici. I to zahvaljujući sve boljem mladom reprezentativcu Gane Ibrahimu Zubairu. Upravo je pomenuti mladić dao dva gola za deset minuta i ispisao ime pobednika. 

Mladići koji su budućnost Crvene zvezde nose breme favorita pred današnji susret. Ipak, treba biti oprezan, Grafičar je znao neprijatno da iznenadi kao domaćin.

NAŠ TIP: I1-3 & II1-3 (kvota 1,88)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)