ELITU NISU VIDELI JOŠ OD DOBA NIKOLE ŽIGIĆA: Igra "plavaca" raduje navijače

M.T.

11. 11. 2022. u 13:58 >> 13:58

BIRMINGEM siti je u seriji od četiri meča bez poraza.

ЕЛИТУ НИСУ ВИДЕЛИ ЈОШ ОД ДОБА НИКОЛЕ ЖИГИЋА: Игра плаваца радује навијаче

Foto Profimedia

Birmingem i Sanderlend odigraće međusobni duel kao poslednji meč pred pauzu zbog Svetskog prvenstva u Kataru, a duel ova dva kluba večeras od 21 sat na stadionu ''Sent Endrjuz'' otvoriće 21. kolo Čempionšipa.

Posle poraza od Blekburna u 17. kolu, ekipa Birmingema započela je lepu seriju od četiri meča bez poraza koju će pokušati da produži protiv Sanderlenda. ''Plavci'' su po dva puta pobedili i remizirali u ta četiri kola, a u prethodnom su uspeli u zanimljivom meču da osvoje bod protiv Svonsija golom kapitena Troja Dinija u 89. minutu. Takav ishod doneo je Birmingemu 10. poziciju na tabeli sa osvojenih 28 bodova uz veoma dobre šanse da eventualnom pobedom protiv ''crnih mačaka'' dođu do pozicija koje vode u plej-of.

Značajn faktor protiv Sanderlenda biće upravo domaći teren pošto Birmingem na ''Sent Endrjuzu'' nije poražen već šest mečeva. ''Plavci'' imaju drugu najbolju odbranu u ligi sa 18 primljenih golova, dva više u odnosu na najbolju defanzivu koju ima Preston.

Posle ulaska iz Lige 1 u Čempionšip kroz plej-of Sanderlend je imao veoma dobar početak sezone, ali je ubrzo stiglo i otrežnjenje. Od sredine septembra ''crne mačke'' pobedila su u samo dva od 10 mečeva u Čempiošipu uz četiri poraza i četiri nerešena rezultata. Sanderlend je u poslednjih pet kola tri puta poražen uz po jednu pobedu i remi, a u prethodnom kolu je izgubio od Kardifa. ''Crne mačke'' su peti po rezultatima na gostovanjima i prilično su nezgodan gost, a sa 14 golova pred protivničkim navijačima od njih su bolji samo Barnli i Midlsboro do sada.

Džon Justas je već dugo bez pomoći povređenih Gerija Gardnera, Pržemislava Plakete, Marka Robertsa i Nika Gordona, dok je moguće da u timu ne bude ni Harlija Dina koji je dobio udarac u meču protiv Stouka i još uvek nije potpuno oporavljen. U redove Birmingema će se vratiti Kristijan Bjelik koji je odradio meč suspenzije zbog pet žutih kartona. Što se tiče Sanderlenda, menadžer Toni Moubraj nema na raspolaganju Rosa Stjuarta, Dena Balarda i Adžibolu Alesea zbog povreda, dok će izostati i Luk O'Nil pošto je protiv Kardifa dobio peti žuti karton.

Birmingem je uspešniji od Sanderlenda u poslednjih deset mečeva ovih kluba, pošto je pobedio četiri puta dok su ''crne mačke'' ostvarile dva trijumfa, a četiri meča su završena nerešenim rezultatom. Sanderlend je poslednji put savladao Birmingem još 2010. kada su oba kluba bila članovi Premijer lige i kada je za "plavce" nastupao Nikola Žigić.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)