DERBI SREDINE TABELE: Nica pokušava da preskoči Lion

M.T.

11. 11. 2022. u 08:35

FAVROV tim šest mečeva neporažen u svim takmičenjima.

ДЕРБИ СРЕДИНЕ ТАБЕЛЕ: Ница покушава да прескочи Лион

Foto: Profimedia

Na tabeli su Lion i Nica prve komšije koje razdvaja samo jedan bod, a u međusobnom duelu na otvaranju 15. kola francuskog šampionata ovi timovi pokušaće večeras od 21 sat na stadionu ''Grupama'' da se udalje jedan od drugog.

Lion nikako ne uspeva da postigne konstantnu formu bez obzira na to što je u međuvremenu za trenera došao Loran Blan. Osvajač sedam titula u Francuskoj je u poslednjih pet kola ostvario po dve pobede i poraza uz jedan remi, a posle dva uzastopna trijumfa u prethodnom kolu je Blanova ekipa poražena minimalnim rezultatom od Marselja i sada zauzima osmo mesto na tabeli sa 20 osvojenih bodova.

Probaće Lion da dođe do treće uzastopne pobede pred svojim navijačima, ali bez obzira na to što su drugi u Ligi 1 po posedu lopte i pasovima, ne uspevaju mnogo da iskoriste od toga u napadu jer su 10. tim u francuskom šampionatu po efikasnosti.

Nica je po tom pitanju još lošija od Liona pošto je postigla svega 14 golova u isto toliko odigranih kola, ali tim Lusijena Favra nalazi se u seriji od šest mečeva bez poraza u svim takmičenjima, dok je u francuskom šampionatu bez izgubljene utakmice u poslednjih pet kola pošto je ostvarila tri pobede i dva remija.

Gosti sa rivijere su ostvarili dva uzastopna trijumfa, a u prethodnom kolu su savladali Brest minimalnim rezultatom i na devetom su mestu odmah iza Liona sa bodom manje. Čini se da su solidna izdanja Nice u Ligi konferencije gde je sa prvog mesta obezbedila nastavak takmičenja podigla samopouzdanje Favrovoj ekipi koja polako pravi korake u dobrom pravcu posle prilično lošeg početka takmičenja u Ligi 1 i svega dve pobede u prvih devet mečeva.

Oba trenera imaju prilično dobru kadrovsku situaciju i gotovo da nemaju problema sa izostancima. Loran Blan neće moći da računa samo na Korentina Tolisa koji bi trebalo da se vrati treninzima sredinom novembra. Lusijen Favr je u identičnoj situaciji pošto na raspolaganju za meč protiv Liona nema samo Marćina Bulku zbog povrede ramena, dok su svi ostali spremni za utakmicu.

U poslednjih deset međusobnih duela ova dva tima u francuskom šampionatu nije bilo remija, a klubovi su potpuno izjednačeni sa po pet pobeda. Prošle sezone su oba tima ostvarila po jednu pobedu.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri