SAUTEMPTONU GORI POD NOGAMA: Posle NJukasla požar bi mogao da bude još veći

M.T.

06. 11. 2022. u 11:11

''Svrake'' u seriji od osam mečeva bez poraza.

САУТЕМПТОНУ ГОРИ ПОД НОГАМА: После Њукасла пожар би могао да буде још већи

FOTO:EPA

Sautempton se nalazi u prilično teškoj situaciji u Premijer ligi, a nema naznaka da bi nešto moglo da krene na bolje ni posle 15. kola pošto će ''sveci'' na stadionu ''Sent Meri'' ugostiti Njukasl koji je u zaista odličnoj formi.

Za razliku od sredine prošle decenije kada je Sautempton redovno završavao u gornjoj polovini tabele Premijer lige, poslednjih godina ''sveci'' imaju znatno lošije plasmane. U prethodne dve sezone osvajali su 15. mesto, a izgleda da im grčevita borba za opstanak sledi i u ovoj.

Ekipa menadžera Ralfa Hazenhetla je u posledih pet kola ostvarila samo jednu pobedu uz po dva remija i poraza i trenutno zauzima 18. poziciju, prvu ispod crte, koja vodi u Čempionšip sa 12 osvojenih bodova. Prethodnog vikenda Sautempton je poražen minimalnim rezultatom od Kristal Palasa

Za razliku od Sautemptona, ekipa Njukasla nalazi se u sjajnoj formi. ''Svrake'' nemaju poraz u poslednjih osam kola Premijer lige, a u poslednjih pet su pobedili četiri puta i jednom odigrali nerešeno i protiv ''svetaca'' će pokušati da ostvare četvrti uzastopni trijumf.

Tim koji sa klupe predvodi Edi Hau pretpreo je samo jedan poraz do sada u sezoni, a verovatno nije bilo mnogo onih koji su verovali da bi Njukasl mogao da se nađe na poziciji koja vodi u Ligu šampiona. ''Svrake'' su trenutno na četvrtom mestu u Premijer ligi sa 24 osvojena boda. U prethodnom kolu Njukasl je sa 4:0 savladao Aston Vilu.

Ralf Hazenhetl u najavi meča je otkrio da se u tim vraćaju Armel Bel-Kočap i Romeo Lavija, ali su van kombinacija za sastav Kajl Voker-Peters i Valentino Livramento. Veće probleme oko sastava ima menadžer Njukasla Edi Hau mada će se u tim vratiti Alan Sent-Maksiman i Džondžo Šelvi. Međutim, nedostajaće Aleksander Isak, Karl Darlou, Met Riči, Emil Kraft i Pol Dumet. Brazilac Džoelinton takođe neće biti u timu za ovaj meč zbog kartona.

Njukasl je dominantan u međusobnim duelima protiv Sautemptona pošto je u poslednjih deset mečeva čak šest puta uspeo da pobedi, dok su ''sveci'' samo jednom trijumfovali uz tri meča završena nerešenim rezultatom. Prošle sezone je Njukasl slavio na ''Sent Meriju'', dok je na ''Sent Džejmsu'' bilo nerešeno.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!