TEN HAG DISCIPLINOVAO RAZMAŽENU ZVEZDU: Junajted igra sve bolje i bolje

M.T.

30. 10. 2022. u 09:34

''Crveni đavoli'' kod kuće izgubili samo na startu sezone.

ТЕН ХАГ ДИСЦИПЛИНОВАО РАЗМAЖЕНУ ЗВЕЗДУ: Јунајтед игра све боље и боље

FOTO: EPA

Mančester junajted deluje sve sigurnije kako odmiče sezona, a danas od 17.15 ''crveni đavoli'' će na ''Old Trafordu'' u okviru 14. kola Premijer lige dočekati Vest Hem koji takođe igra sve bolje i u znatno je boljoj situaciji nego na samom početku prvenstva.

Od poraza 6:3 u gradskom derbiju protiv Sitija, Mančester junajted je zabroavio kako se gubi pošto je u narednih sedam mečeva u svim takmičenjima ostvario pet pobeda i dva remija. Ekipa Erika Ten Haga u Premijer ligi ima seriju od četiri meča bez poraza, a u prethodnom kolu je remizirala u derbiju protiv Čelsija i trenutno se nalazi na šestom mestu sa 20 osvojenih bodova, jednim manje od mesta koje vodi u Ligu šampiona, a na kojoj je trenutno Njukasl.

Junajted je u četvrtak savladao Šerif sa 3:0 i overio plasman u nokatu fazu Lige Evrope, još jednom pokazavši koliko je nezgodan na domaćem terenu pošto je u Premijer ligi pred svojim navijačima izgubio samo na otvaranju sezone protiv Brajtona.

Slična je priča i Vest Hema koji je sezonu u Prmeijer ligi otvorio sa tri uzastopna poraza i našao se na dnu tabele. Međutim, ''čekićari'' su se u međuvremenu podigli i zaigrali mnogo bolje pa su došli i rezultati. U poslednjih osam utakmica u svim takmičenjima Vest Hem je samo jednom poražen i to od Liverpula minimalnim rezultatom. Trenutno je ekipa Dejvida Mojesa na 10. mestu u Premijer ligi sa 14 osvojenih bodova. U Ligi konferencija Vest ima savršen učinak sa svih pet pobeda i još posle četvrtog kola je obezbedio plasman u narednu fazu takmičenja.

Mančester junajted je doživeo veliki udarac protiv Čelsija kada se povredio Rafael Varan i on će se na teren vratiti tek posle Svetskog prvenstva u Kataru, a u timu neće biti ni Aksela Tunazebea. Hari Megvajer se vratio u tim protiv Šerifa u četvrtak i mogao bi da zaigra u Premijer ligi prvi put od septembra. Blizu potpunog oporavka su Aron Van-Bisaka i Antoni Marsijal i mogli bi da budu deo tima, ali sigurno ne kao starteri.

Privremeno suspendovani Kristijano Ronaldo je odigrao ceo meč protiv Šerifa i bio strelac.

Vest Hem ima relativno dobru situaciju sa povredama igrača pošto je nesiguran nastup Lukasa Pakete, dok se Kreg Doson skoro potpuno oporavio i trebalo bi da ima mesto u timu. Najef Agerd je igrao protiv Silkeborga prvi put od povrede protiv Rendžersa na prijateljskoj utakmici u julu, ali se čini da će ga Dejvid Mojes koristiti u Premijer ligi tek po završetku Svetskog prvenstva.

Prednost u međusobnim mečevima u Premijer ligi na strani je Mančester junajteda. ''Crveni đavoli'' su na poslednjih 10 mečeva protiv ''čekićara'' ostvarili šest pobeda, dok je Vest Hem slavio dva puta, a dva meča su završena nerešenim rezultatom. ''Čekićari na ''Old Trafordu'' nemaju pobedu od 2007.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,73)

TIP ZA HRABRIJE: 1&0-2 (kvota 4,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!