ZVEZDINO "SVETO MESTO" PONOVO ŽIVI! "Crveno-beli" žele povratak na velika vrata

V.D.

28. 10. 2022. u 14:23 >> 14:23

EKIPA iz Ternija stiže na "vreli" jug Italije

ЗВЕЗДИНО СВЕТО МЕСТО ПОНОВО ЖИВИ! Црвено-бели желе повратак на велика врата

Foto arhiva VN

Stadion "Sveti Nikola" je mesto na kome je Crvena zvezda ostvarila svoj najveći uspeh u istoriji kada je 1991. godine pobedom na penale protiv Olimpika iz Marselja podigla "ušati pehar" namenjen šampionu starog kontinenta.

Na istom ovom mestu večeras ćemo videti okršaj dve ekipe koje igraju u dobroj formi i nalaze se na vrhu tabele Serije B.

Domaći Bari osnovan je daleke 1908. godine, ali je pre četiri godine doživeo bankrot i nakon reorganizacije krenuo da nastupa u Seriji D u kojoj je već u prvoj sezoni izborio promociju u Seriju C. U trećem rangu italijanskog fudbala je nakon tri sezone izborio plasman u Seriju B, s obzirom na to da su prošle sezone zauzeli prvu poziciju i izborili direktnu promociju.

Kapiten ekipe je iskusni tridesetdevetogodišnji Valerio di Ćezare koji je svojevremeno nastupao i za londonski Čelsi.

Prva zvezda ekipe koju sa klupe predvodi Mikele Minjani je povremeni reprezentativac Maroka Valid Kedira koji je i prvi strelac lige sa čak osam pogodaka.

Bari je do prethodna dva kola bio neporažen, ali je vezao poraze od Askolija i Frozinonea i tako pao na petu poziciju sa ukupno 18 osvojenih bodova, dok se njihov večerašnji rival Ternana nalazi na trećoj sa bodom više i eventualnom pobedom na ovom susretu bi izbili na prvo mesto na tabeli.

Ternana je seriju od pet pobeda prekinula u prošlom kolu kada je na svom terenu poražena od drugoplasirane Đenove sa 2:1.

Goste iz Ternija sa klupe predvodi čuveni italijanski napadač Kristijano Lukareli koji je bio najbolji strelac Serija A u sezoni 2004/2005, kada je nastupao za Livorno.

Ova dva rivala su poslednje mečeve odigrali kao članovi Serije C u sezoni 2020/2021, kada je Ternana izborila direktnu promociju u viši rang, a i slavila dva puta protiv današnjeg rivala. 

Bari je u maloj krizi, a moramo dodati i da nije pobedio večerašnjeg rivala na poslednja četiri međusobna susreta i verujemo da će pred svojim navijačima dati sve od sebe da osvoji nova tri boda i izjednači se po broju bodova sa dve prvoplasirane ekipe. 

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,80)

TIP ZA HRABRIJE: 1&0-2 (kvota 4,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)