SUSRET DAVLJENIKA: "Vukovi" pucaju ćorcima a "lisice" imaju najgoru odbranu

M.T.

23. 10. 2022. u 09:40

SAMO jedan bod deli timove sa dna tabele.

СУСРЕТ ДАВЉЕНИКА: Вукови пуцају ћорцима а лисице имају најгору одбрану

Profimedia

Kako stvari stoje posle odigrane skoro prve trećine šampionata Vulverhemptonu i Lesteru sledi grčevita borba za opstanak, a današnji međusobni meč ova dva tima od 15 sati na stadionu ''Molinju'' u 13. kolu Premijer lige možda bi za neku od ovih ekipa mogao da bude i prekretnica.

Uprava Vulverhemptona smenila je Bruna Lažea i pokušava da pronađe novog menadžera, ali bez uspeha. Pošto ih je ''odjavio'' menadžer Kvins Park Rendžersa Majkl Bil, ''vukovi'' su odlučili da Stiv Dejvis koji je uskočio samo kao zamena za Lažea bude na toj poziciji do 2023.godine.

Ni Dejvis nije uspeo mnogo toga da promeni u igri Vulverhemptona. U poslednjih pet kola ''vukovi'' su poraženi četiri puta, a savladali su samo Notingem Forest minimalnim rezultatom, a gol su postigli iz penala. To je samo nastavak mučenja Vulverhemtpona koji je najgora napadačka ekipa u ligi sa postignutih pet golova do sada i ni dolazak Dijega Koste nije to uspeo da promeni zbog čega i ne čudi što su na 18. mestu u zoni ispadanja sa devet bodova.

Na drugoj strani Lester se napadački ne muči uopšte, ali bi ''lisicama'' neko trebalo da kaže da u fudbalu postoji i odbrana, a njihova je najgora u ligi sa 24 primljena gola do sada. Ipak, neki pomak se događa u Lesteru koji je u poslednjih pet kola dva puta slavio, jednom igrao nerešeno i dva puta je poražen, a u poslednja dva kola su remizirali sa Kristal Palasom i savladali su Lids. Ipak, ''lisice'' su i dalje na dnu tabele sa osam bodova, jednim manje od Vulverhemptona i mogli bi da prestignu ''vukove'' u slučaju trijumfa.

Lošim rezultatima Vulverhemptona svakako su kumovale i povrede bitnih igrača koji su već duže van terena poput Saše Kalajdžića, Čikinja, Raula Himeneza i Pedra Neta. U tim se vraća Rajan Ait-Nuri koji se oporavio od virusa.

Ni Brendanu Rodžersu ništa nije lakše kada su u pitanju kadrovski problemi. Zbog povreda nema u timu Vilfreda Ndidija, Čaglara Sojunčua, Rikarda Pereire i Rajana Bertranda, ali se zato vraća Džejms Medison posle odrađeđenih žutih kartona, kao i Džoni Evans koji se oporavio od povrede.

Vulverhempton i Lester stoje gotovo rame uz rame kada je u pitanju skor u poslednjih deset međusobnih mečeva. ''Vukovi'' su ostvarili tri pobede, dok ''lisice'' imaju trimumf više, a tri meča su završena nerešenim rezultatom. Prošle sezone su oba tima ostvarila po pobedu.

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,67)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!