''TOBDŽIJE'' IMAJU MUNICIJU ZA POBEDU: "Sveci" su uvek tvrd orah na "Sent Merisu"

M.T.

23. 10. 2022. u 09:14

Arsenal je u seriji od četiri pobede u Premijer ligi.

ТОБЏИЈЕ ИМАЈУ МУНИЦИЈУ ЗА ПОБЕДУ: Свеци су увек тврд орах на Сент Мерису

FOTO: EPA

Fudbaleri Sautemptona imaće danas veliki ispit od 15 časova pošto na stadion ''Sent Meris'' stiže lider Premijer lige Arsenal u okviru 13. kola, a ''tobdžije'' su u odličnoj formi.

Samo je Mančester junajted ove sezone uspeo da skine skalp Arsenalu u Premijer ligi, a pre i posle toga je četa Mikela Arteta redom uzimala meru rivalima, ukupno devet puta bez nerešenog rezultata. Zahvaljujući takvoj formi Arsenal je potpuno zasluženo na prvom mestu tabele sa 27 osvojenih bodova, trenutno jednim više od Mančester sitija koji ima i utakmicu više posle jučerašnje pobede protiv Brajtona.

Uz to, Arsenal je odličan i u Ligi Evrope gde je u četvrtak, u odloženom meču savladao PSV iz Ajndhovena i obezbedio plasman u nokaut fazu dva kola pre kraja pošto ima sve četiri pobede do sada. Ipak, neće Artetinoj ekipi biti baš sve tako lako protiv Sautemptona jer na ''Sent Meriju'' ''tobdžije'' lako upadaju u probleme pošto su od januara 2015. pet puta gubili mečeve na tom gostovanju, ali im je svakako ohrabrenje odlična forma u kojoj se nalaze.

Sautempton je posle pet kola bez pobede konačno uspeo da ostvari trijumf u prethodnom kolu na gostovanju protiv Bornmuta minimalnim rezultatom. Gol protiv Bornmuta bio je tek treći za ''svece'' u poslednjih šest utakmica, a menadžer Ralf Hazenhetl se bez obzira na trijumf i dalje nalazi pod pritiskom, dok je Sautempton trenutno 15. na tabeli sa osvojenih 11 bodova, samo dva više od zone ispadanja.

Sautempton ima dosta problema sa povredama, a novi igrač koji je ispao iz stroja je Kajl Voker-Peter koji se povredio protiv Bornmuta i tako se pridružio Armelu Belu-Kočapu, Valentinu Livramentu i Romeu Laviji koji su od ranije van tima zbog povreda. Istovremeno Einsli Maitland-Nils ne može da igra protiv Arsenala od kojeg je i pozamljen u Sautempton. U Arsenalu nema novih problema sa povredama tako da su van konkurencije za ovaj meč i dalje isti igrači – Mohamed Eleni i Emil Smit Rou dok je blizu povratka na teren Oleksandr Zinčenko, samo ne na ovom meču.

''Sveci'' umeju da budu veoma nezgodni za Arsenal kada su domaćini, ali u poslednjih 10 međusobnih mečeva u ligi prednost je ipak na strani ''tobdžija'' koji su ostvarili pet trijumfa, dok je Sautempton pobedio dva put uz tri nerešena meča.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju