SAD JE ŠANSA! Dejan Stanković ima lepu priliku da upiše prvi trijumf

V.D.

20. 10. 2022. u 12:14

RIVAL je odličan za prekid crne serije

САД ЈЕ ШАНСА! Дејан Станковић има лепу прилику да упише први тријумф

Foto: U.C. Sampdoria

Večeras od 18 časova na stadionu "Luiđi Feraris" domaća Sampdorija će dočekati drugoligaša Askoli u okviru 1/16 finala Kupa Italije.

Sampdorija je u očajnoj formi. Nalaze se na poslednjem mestu u Seriji A sa samo tri osvojena boda nakon deset odigranih susreta. Bodove su samo uspeli da otkinu Bolonji i favorizovanim ekipama kao što su Lacio i Juventus. Cenu loše forme je platio trener Marko Đampaolo i na njegovo mesto je stigao bivši strateg Crvene zvezde Dejan Stanković koji se proslavio igranjem u Seriji A za Lacio i Inter.

Fudbaleri tima iz Đenove su sa novim trenerom Dejanom Stankovićem došli do prvog remija nakon četiri vezana poraza. Srpski stručnjak je debitovao bodom na klupi tima iz Đenove, a protivnik je bila Bolonja, tim koji je doskoro trenirao veliki prijatelj našeg stručnjaka Siniša Mihajlović.

Pre tri dana Stanković je imao drugi meč na klupi svog novog tima. Za njega je to bio jako emotivan susret s obzirom na to da je na klupi Rome sedeo njegov veliki prijatelj Žoze Morinjo, sa kojim je Stanković kao igrač osvojio Ligu šampiona u dresu Intera.

FOTO: EPA

Sampdorija je na tom meču poražena minimalnim rezultatom. Strelac jedinog gola na meču bio je Lorenco Pelegrini iz penala. Na tom meču i pored poraza mogao je da se vidi napredak u igri "fenjeraša" dolaskom srpskog stručnjaka.

Sa druge strane, Askoli je već 15 sezona član Serije B. Nakon devet odigranih kola nalaze se na 11. poziciji sa 12 osvojenih bodova. Za vikend su iznenadili četvrtoplasirani Bari na stadionu "Sveti Nikola" i tako pobedom od 2:0 prekinuli seriju od pet mečeva bez pobede. 

Ekipi iz centralne Italije je pored pobede za vikend slavila i u prvom kolu protiv Ternane i u trećem kolu na gostovanju na Siciliji kada su savladali Palermo sa 3:2.

S obzirom na skromniji budžet i "jeftiniji" igrački kadar "crno-beli" beleže dobre rezultate. Za sada ove sezone u Seriji B nijedna ekipa se nije posebno izdvojila tako da serijom dobrih rezultata izabranici trenera Kristijana Bukija mogu da poprave plasman značajno. Trenutni lider Ternana koju su već savladali ove sezone ima sedam bodova više.

Askoli protiv Sampdorije ne zna za pobedu čak 16 godina, a poslednji međusobni duel odigrali su pre 10 godina u Seriji B kada je na istom ovom stadionu odigran meč bez golova.

Domaćin je favorit na ovom meču i verujemo da će tu ulogu opravdati.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna