LAJPCIG UHVATIO ZALET: "Bikovima" leži "stara dama" iz prestonice

Novosti online

15. 10. 2022. u 10:07

UTAKMICA 10. kola Bundeslige.

ЛАЈПЦИГ УХВАТИО ЗАЛЕТ: Биковима лежи стара дама из престонице

FOTO: AP

Nakon lošeg početka sezone fudbaleri Lajpciga su zaigrali u prepoznatljivom ritmu. "Bikovi" su neporaženi na prethodna četiri meča, a taj niz žele da produže i večeras kada na "Red Bul arenu" stiže berlinska Herta. Puleni Marka Rozea odigrali su odličanu utakmicu u Ligi šampiona, savladan je Seltik u Glazgovu sa 2:0 i nema sumnje da će taj duel poslužiti kao "recept" pred bitku sa ekipom iz nemačke prestonice.

Pokrenuo je Marko Roze "bikove", pod njegovim vođstvom Red Bulovo čedo ostvarilo je jedine dve pobede u Ligi šampiona ove sezone, obe protiv Seltika, i trenutno je u dobroj poziciji da se plasira u osminu finala elitnog evropskog takmičenja.

Dugo je Seltik odolevao pred svojim navijačima, trudio se da još jednom potvrdi kako se s pravom našao tu gde jeste, među najboljima. Međutim, igra škotskog tima svela se na bravure Džoa Harta koji je više od sat vremena držao domaćina u životu. Ipak, petnaestak minuta pre kraja i on je poklekao. Andre Silva se odlično snašao na levom boku i poslao povratan pas pred gol, a Timo Verner glavom pogodio dalji ugao za zasluženo vođstvo nemačkog kluba.

Ubrzo je stigla i potvrda trijumfa. I tada je veliki posao odradio Timo Verner. Spustio je loptu Emilu Forsbergu koji se sjajno snašao i u trku loptu poslao pod prečku!

Herta je minulog vikenda uspela da zaustavi Frajburg (2:2) koji je remijem u Berlinu prepustio lidersku poziciju Unionu.

Bolje su favorizovani gosti otvorili meč. Preko Danijela Kofija Kjereha, reprezentativca Gane poveli su u 22. minutu. Herta se ipak vratila do kraja poluvremena. Precizan je sa bele tačke bio Lukebakio u 34. minutu.

Tim iz Berlina je zaigrao još bolje na startu drugog dela. Rezervista Rihter je asistirao Serdaru za 2:1 u 61. minutu. Bod Frajburgu doneo je rezervista Šade u 78. minutu. Stevan Jovetić, reprezentativac Crne Gore, počeo je meč u dresu Herte, a igru je napustio u 65. minutu.

Popularnoj "staroj dami" je ovo bio četvrti vezani remi, dok je Frajburg vezao šesti meč bez poraza. 

Lajpcig je protekle sezone demolirao Hertu u oba međusobna duela. "Bikovi" su u Berlinu slavili sa 6:1, dok su kao domaćini bili još ubedljiviji - 6:0.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)