LORIJEN IGRA SEZONU IZ SNOVA: Terem Mofi = Kilijan Mbape i Nejmar

Novosti online

15. 10. 2022. u 09:28

NIGERIJAC prva zvezda "oslića".

ЛОРИЈЕН ИГРА СЕЗОНУ ИЗ СНОВА: Терем Мофи = Килијан Мбапе и Нејмар

Foto: Profimedia

Lorijen je hit sezone u francuskoj Ligi 1 i tu dileme nema. "Oslići" su na drugoj poziciji sa smao bodom manje od vodećeg PSŽ-a, na svom kontu imaju šest uzastopnih trijumfa, a priliku za nastavak serije imaju danas od 17 časova. Naime, na stadion "Mustuar" u okviru 11. kola stiže Rems.

Prethodnog vikenda Lorijen se vratio na pomenuto drugo mesto. Šestu uzastopnu pobedu u prvenstvu Francuske omogućio je 23-godišnji Terem Mofi. Mladi Nigerijac, najbolji strelac tima, dvaput je pogodio u pobedi 2:1 nad Brestom u gostima. Precizan je bio u 24. i 53. za preokret posle vođstva domaćih. Stigao je do osam golova od početka sezone, koliko imaju i trenutno vodeći strelci Lige 1, Nejmar i Kilijan Mbape.

Za jedno od najvećih iznenađenja od početka prvenstva pobrinuo se Rems. Puleni Vilijama Stila sačuvali su svoju mrežu minulog vikenda i tako ostali neporaženi u duelu sa bogatim PSŽ-om.

Počeli su Parižani meč bez Nejmara, koji je zbog lakše povrede gledao sa klupe skoro sat vremena, međutim, ni kada je ušao nije se slika na terenu mnogo promenila, a najveći krivac za to je Serhio Ramos.

Štoper "svetaca", nekadašnji kapiten Real Madrida, dobio je žuti karton u finišu prvog poluvremena, a onda je prigovorio nešto sudiji kojem se to nije dopalo, pa je izvukao iz džepa i crveni karton. Tako je PSŽ ostao sa igračem manje u polju, a ionako mu se ljuljalo tlo pod nogama i dok je imao 11 fudbalera u sastavu.

Rems je pre toga, u 24. minutu, promašio veliku šansu, Dion Lopi je imao priliku, međutim, preterao je, poslao je loptu preko gola na tribine. Nisu ni gosti bili bez prilika, Mbape je najbliži pogotku bio u 33. minutu, ali je njegov udarac odbranio Dijuf.

Sa igračem više Rems je dodatno pritisnuo u nastavku, imao je u prvih 15 minuta dve odlične prilike preko Zenelija i Gravijona, a golman PSŽ-a Donaruma je sa dve parade zaustavio udarce Flipsa i Van Bergena.

Naravno, napadački potencijal koji ima PSŽ malo ko ima na svetu, pa je morala da se i iz njihovih akcija izrodi neka šansa. A, najbolju je imao Nejmar u 67. minutu posle dodavanja Mbapea, bio je Brazilac u sjajnoj poziciji - levicom je gađao bliži ugao, a lopta otišla u gol-aut.

Sevalo je u finišu, dva puta, ali ne ispred golova, nego između igrača. Na ivici opšte tuče, sudija je morao da smiruje i uz mnogo problema, ali bez crvenog kartona, utakmica je privedena kraju.

Rems ima samo bod više od Anžea koji je u opasnoj zoni, ali partija protiv aktuelnog šampiona može biti svojevrsna prekretnica. Crveno-beli žele nove bodove, ovoga puta na gostovanju. Ukoliko žele do pozitivnog rezultata Terem Mofi mora biti zaustavljen, a to nije lak zadatak.

Prethodne sezone Rems je uspeo da slavi kao gost sa 2:1, međutim, Lorijen nije ista ekipa.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,77)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)