ATALANTA NASTAVLJA POTERU ZA NAPOLIJEM: Neroverdi stižu u Bergamo!

Novosti online

15. 10. 2022. u 09:55

MEČEVI ovih ekipa obiluju šansama i golovima, a očekujemo da tako bude i večeras.

АТАЛАНТА НАСТАВЉА ПОТЕРУ ЗА НАПОЛИЈЕМ: Нероверди стижу у Бергамо!

FOTO: Tanjug/AP

Atalanta i Napoli su nedeljama vodili ljutu bitku za prvo mesto u Seriji A, ali onda se "boginja provincije" okliznula, ako se to tako može reći. Klub iz Bergama odigrao je fenomenalan meč na "Dačija areni" protiv Udinezea - 2:2. Nakon pomenutog meča Napolitanci su se odlepili na "+2". Puleni Đan Pjera Gasperinija dočekuju večeras od 20.45 ekipu Sasuola i ukoliko trijumfuju preuzeće lidersku poziciju bar dok Napolitanci ne odigraju svoju utakmicu protiv Bolonje.

Još jedanu spektakularnu utakmicu odigralo je Udineze. Nesalomivi karkater koji im je usadio trener Andrea Sotil preneo se na teren, pošto su još jednom krenuli iz minusa i opet nisu izgubili. Ruku na srce, nisu ni pobedili, međutim, ako se zna da je sastav iz Bergama minulih sezona igrao Ligu šampiona i trkao se sa najvećim klubovima Italije ovaj bod ima mirs pobede u Udinama – 2:2.

Ekipa Đan Pjera Gasperinija, jer je za razliku od malo "tvrđih" utakmica demonstriranih početkom sezone pokazala efikasan fudbal i u jednom trenutku imala velikih 2:0. Sigurnom realizacijom penala Luis Murijel je potvrido da mu je Udineze jedan od omiljenijih žrtava (šest gol), prethodno je pogodio i Ademola Lukman i tad je delovalo da Atalanta jezdi ka trijumfu.

Međutim, Đerar Deulofeu je opet uradio nešto korisno za Udineze. Dosad je razigravao saigrače i zabeležio šest asistencija, a na ovom meču je njegovo prezime zasvetlucalo na semaforu, pošto je sjajnim golom iz slobodnog udarca matirao Sportijela i tako pogurao domaćina ka remiju. Do njega je stigao ubrzo, pošto je proradila argentinska veza - kapiten Roberto "Tuku" Pereira je sprečio da lopta izađe u gol-aut, centrirao u peterac, a Neuen Perez glavom doneo veliko veselje na tribinama.

Sasuolo je nakon rapsodije protiv Salernitane i trijumfa od 5:0 očekivano poražen od Intera na "Mapei stadionu" rezultatom 1:2.

Edin Džeko je u poznim godinama pokazao da je i te kako spreman i sposoban da igra fudbal na na najvišem nivou. Sjajni napadač "nerazura" sa dva pogotka je slomio Sasuolo u Ređo Emiliji i na taj način definitivno označio kraj krize u redovima ekipe Simonea Inzagija. Pogodak za "neroverde" delo je Davidea Fratezija.

Protekle sezone u međusobnim duelima Atalante i Sasuola gledali smo pobede domaćina i to identičnim rezultatom 2:1. Mečevi ovih ekipa obiluju šansama i golovima, a očekujemo da tako bude i večeras.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati