MEČ SA VEST HEMOM OGOLIO SUROVU ISTINU: Fulam nije ni "f" bez Mitrovića

Novosti online

15. 10. 2022. u 08:52 >> 12:14

BIĆE zanimljivo u Londonu.

МЕЧ СА ВЕСТ ХЕМОМ ОГОЛИО СУРОВУ ИСТИНУ: Фулам није ни ф без Митровића

Foto: Profimedia

Ekipa Fulama danas od 16 časova na svom "Krejven kotidžu" ugostiće Bornmut u meču 11. kola Premijer lige. Utakmica prošlosezonskih rivala iz Čempionšipa može biti krucijalna u borbi za opstanak. Iako su klubovi na sredini tabele, trijumf u međusobnom duele donosi veliku prednost i tu dileme nema.

Utisak je da bi sastav Marka Silve minulog vikenda bio daleko opasniji u duelu sa Vest Hemom da je Aleksandar Mitrović bio u mogućnosti da nastupi, makar i da uđe sa klupe, ovako su "čekićari" u malom derbiju Londona slavili  3:1 (1:1).

Najavljivao je između redova portugalski stručnjak da neće moći da računa na svog najboljeg strelca kada je u najavi utakmice tražio zaštitu za svoju ekipu na relaciji sa reprezentacijom. Strelac šest premijerligaških golova nije bio u mogućnosti da pomogne saigračima pošto nije uspeo da odradi trening punog intenziteta, zbog čega je odlučeno da je najbolje da se ništa ne rizikuje i čuva za neke sledeće utakmice. To je za Fulam dvosekli mač, jer bez srpskog napadača Silva nema prave opcije kojim može da nadoknadi toliki gubitak. Karlos Vinisijus dobio je šansu od prvog minuta, ali daleko je on od onoga što Mitrović zaista može.

Istina, Fulam je prvi stigao do vođstva i to već u 5. minutu posle dobre reakcije Andreasa Pereire koji je delovao kao podrška iza Vinisijusa, ali se u nastavku mahom igralo pred kaznenim prostorom gostiju. Nije Fulam bio u skroz podređenoj situaciji, ali je Vest Hem ipak diktirao tempo i pitao se za sve. Posle jakog pritiska koji je usledio odmah posle gola Čekićari su dobili penal koji je skrivio upravo Pereira. Džerod Bouen je uspeo da pogodi metu i vrati rezultatski balans čime je najavio još ofanzivniju igru Vest Hema u nastavku.

Takav pristup isplatio se u 62. minutu kada je Lukas Paketa odigrao pametno ka Đanluki Skamaki i namestio gol za preokret. Italijan se u jednoj teškoj situaciji dobro snašao, prvo je za dlaku izbegao ofsajd zamku, da bi potom iz okreta uspeo da pošalje loptu preko Bernda Lena.

Dobra vest za zve navijače "kolibara" pred današnji susret je povratak srpskog napadača treninzima, ali menadžer Fulama Marko Silva oprezan je sa njegovim povratkom na teren.

- Mitrović je danas prvi put trenirao sa ekipom. Pratimo situaciju i čekamo konačnu odluku posle konsultacija sa lekarima. Tada ćemo znati i da li će moći da igra protiv Bornmuta - rekao je Silva na jučerašnjoj konferenciji za medije.

Iznenađujuće, Bornmut je u seriji od pet mečeva bez poraza. Nakon smene Skota Parkera ekipu je preuzeo anonimni Geri O'Nil koji je na kormilo ekipe stigao kao privremeni menadžer. Međutim, kako "trešnjice" nastupaju od njegovog dolaska sva je prilika da će na klupi ostati bar do kraja sezone. U prethodnoj rundi savladan je očajni Lester, a da su crveno-crni odlično psihološki pripremljeni svedoči i podatak da su do trijumfa stigli posle rezultatskog deficita.

Prethodne sezone u Čempionšipu oba međusobna duela današnjih rivala završena su identičnim ishodom - 1:1.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna