OLIMPIJAKOS JE "RANJENI LAV": Grci igraju sezonu za zaborav, Karabag merka još jedan trijumf

Novosti online

13. 10. 2022. u 08:32

UTAKMICA 4. kola grupe "G" Lige Evrope.

ОЛИМПИЈАКОС ЈЕ РАЊЕНИ ЛАВ: Грци играју сезону за заборав, Карабаг мерка још један тријумф

Foto: Profimedia

Počeo je Olimpijakos sezonu sa velikim ambicijama. A onda je ispao u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona od Makabi Haife i to je koštalo posla Pedra Martinsa. Na njegovo mesto postavljen je Španac Karlos Korberan, ali je potrajao svega mesec i po dana. Treći trener ove sezone, Španac Mičel pokušaće da napravi pomak u igri i rezultatima, ali za sada to ne ide po planu.

Kada se pogleda učinak Mičelovih prethodnika, odluka Evangelosa Marinakisa i njegovih saradnika ne čudi. Ipak, kome su onda dovedena zvezdana pojačanja u smiraj prelaznog roka? Olimpijakos su pojačali najtrofejniji igrač u istoriji madridskog Reala Marselo, još jedan bivši član "kraljevskog kluba" Hames Rodrigez, zatim doskorašnji napadač Olimpik Marselja Sedrik Bakabu i vezista Hofenhajma Dijadije Samaseku.

Skupa su crveno-beli angažovali 10 slobodnih igrača tržišne vrednosti 66.000.000 evra. Uz gore pomenute stigli su i Rodriges, Šime Vrsaljko, In Veom Hvang, Konrad de la Fuente, Panajotis Retsos, Džoš Bouler i Ui Jo Hvang. Povrh toga potrošeno je 16.000.000 evra na transfere Pepa Biela, Abubakara Kamare, Filipa Sinkernagela, Dorona Lajndera i Pipa.

Međutim, nešto ne štima u Pireju i tu nema dileme. Blede partije šampiona Grčke u Ligi Evrope postale su alarmantne prethodnog četvrtka u duelu sa Karabagom. Azeri su slavili na stadionu "Jorgos Karaiskakis" sa 3:0. 

Od početka su "konjušari" bili naoštreni za iznenađenje, VAR im je poništio gol u četvrtom minutu, imali su još neke šanse, a imao ih je i Olimpijakos. Ni debi velikog pojačanja Marsela koji je ušao u igru posle sat vremena nije pomogao Grcima. Tek tad je krenula katastrofa. Ovusu je kontru krunisao golom za 1:0, potom je Vešovič ukrao loptu i završio za 2:0, da bi tačku stavio Ramin Sejdajev golčinom pod prečku u 86. minutu.

Olimpijakos je ostao na nuli posle tri kola i praktično je izgubio sve šanse za nokaut fazu, dok je Karabag u dobroj prilici da prođe tešku grupu u kojoj su još Frajburg i Nant. Ukoliko savladaju crveno-bele iz Pireja i večeras od 18.45, Azeri bi napravili džinovski korak ka nokaut fazi. Naime, puleni Gurbana Gurbanova bi na svom kontu imali 9 bodova.

Ipak, Olimpijakos je "ranjeni lav" koji je najopasniji kada je sateran u ćošak.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)