KAKO PROTIV PERFEKTNOG BETISA? Matićevo iskustvo zlata vredno za Romu

Novosti online

13. 10. 2022. u 11:44

MORINjO je doveo Nemanju zbog ovakvih utakmica.

КАКО ПРОТИВ ПЕРФЕКТНОГ БЕТИСА? Матићево искуство злата вредно за Рому

Foto: Profimedia

Nakon poraza minulog četvrtka od Betisa na svom "Olimpiku" rezultatom 1:2, Roma je dovela u pitanje plasman u nokaut fazu Lige Evrope, italijanski klub ima bod manje od drugoplasiranog Ludogoreca, čak šest od "zeleno-belih" iz Sevilje. Večeras od 18.45 "vučica" protiv istog rivala ima priliku za popravni.

Jako zanimljiv meč je viđen u Rimu. Svega je bilo. Kontroverzi, lepih poteza, lepih golova, uzbuđenja, nervoze, povreda... A epilog je da je Betis jednom nogom u nokaut fazi i da Roma ozbiljno visi za prolazak grupe. Španci su bolje otvorili meč, imali prečku i zicer, a onda ih je isekao izlazak Fekira zbog povrede. Roma je polako preuzimala konce igre i povela u 34. minutu kada je Rubijal igrao rukom pred svojim golom, a Dibala pogodio sa bele tačke. Betis je izjednačio u finišu poluvremena strašnim šutem Gvida Rodrigeza sa 20 i kusur metara, ali je Roma imala sjajnu šansu da ipak ode na odmor sa prednošću. Prvo je Zaniolo pogodio prečku, a onda Dibala imao čudesan volej koji je Bravo uspeo nekako da izvadi iz gola...

Roma je bila bolja u drugom poluvremenu, šanse su propustili Kristante, Zaniolo, Zalevski... I stigla je kazna. Rezervista Luiz Enrike je nadvisio Spinacolu u skoku i postigao gol glavom za maksimalan učinak Andalužana posle tri kola, a tragično veče za "vučicu" je pogoršao Zaniolo naivnim crvenim kartonom u poslednjim trenucima meča.

Ipak, to nisu bile jedine loše vesti za Žozea Morinja protekle nedelje. Naime, Roma je u 9. kolu Serije A savladala Leće sa 2:1, ali povredio se lucidni Paulo Dibala.

Argentinac je uradio ultrazvučni pregled u jednoj renomiranoj klinici u Rimu. Istim je definitivno potvrđena povreda mišića kvadricepsa leve noge. Prve prognoze kažu da bi Dibala minimalno morao da odsustvuje sa terena mesec dana, što ga dovodi u cajtnot za odlazak na Mundijal koji startuje 20. novembra, odnosno za tačno 40 dana. Navodno je preporuka doktora da oporavak traje do dva meseca, kako bi mišić uspeo da se zaleči na pravi način. To znači da bi na teren mogao možda tek u 2023. godini.

Roma će na stadionu "Benito Viljamarin" jurišati na trijumf, međutim, Betis je na svom terenu fantastičan. Četa Manuela Pelegrinija kao domaćin u Primeri ima maksimalan učinak od četiri pobede iz isto toliko utakmica uz gol-razliku 7:1.

Velikog udela večeras igraće iskustvo, a Romi bi od ključnog značaja mogla biti pojava Nemanje Matića u startnih 11.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)