REAL MOŽE DA OVERI PLASMAN U NOKAUT FAZU: Šahtjoru poraz komplikuje situaciju

M.T.

11. 10. 2022. u 11:44

''Rudari'' su trenutno drugi na tabeli grupe "F".

РЕАЛ МОЖЕ ДА ОВЕРИ ПЛАСМАН У НОКАУТ ФАЗУ: Шахтјору пораз компликује ситуацију

Tanjug/AP

Real Madrid brani titulu prvaka Evrope iz prošle sezone i večeras od 21 čas ima priliku da u četvrtom kolu grupe "F" overi plasman u nokaut fazu na stadionu ''Maršal Jozef Pilsudski'' u Varšavi protiv Šahtjora, koji je domaćin u toj zemlji.

Kraljevski klub je u prva tri kola ostvario maksimalan učinak od tri pobede i osvojenih devet bodova i mogao bi dva kola pre kraja grupne faze da overi plasman u narednu rundu. Ipak, ekipa Karla Ančelotija će, ako želi da to učini, morati da savlada Šahtjor kojeg je pre nedelju dana već pobedila u Madridu sa 2:1.

Real Madrid je u sjajnoj formi od početka sezone i ostvario je 11 pobeda u 12 odigranih mečeva u svim takmičenjima i uz samo jedan remi. U prethodnom kolu španskog prvenstva Real je savladao minimalnim rezultatom Hetafe i ponovo se izjednačio sa Barselonom po broju poena, ali su Katalonci prvi na tabeli zbog bolje gol-razlike. Iako će pred sobom imati cilj obezbeđivanja nokaut faze, Real će razmišljati i o narednom vikendu pošto ga čeka "El klasiko" u kojem ima priliku da se osami na čelu tabele.

Pre nedelju dana u Madridu Šahtjor je bio nadigran od Reala, a sve je bilo rešeno već u prvom poluvremenu. Ukrajinskom klubu je to bio prvi poraz u grupi posle remija sa Seltikom i pobede protiv Lajciga u prvom kolu i trenutno je na drugom mestu iza Reala sa četiri osvojena boda, jednim više od Lajpciga. Poslednji meč u domaćem šampionatu ''rudari'' su odigrali pre 10 dana protiv Metalista iz Harkova i ostvarili ubedljivu pobedu od 6:1, pa je ekipa Igora Jovićevića odmorna.

Poraz bi Šahtjoru zakomplikovao borbu za plasman u narednu fazu, ali je ne bi učinio nemogućom pošto bi ''rudarima'' ostala još dva kola u kojima bi mogli da dođu do pozitivnog ishoda.

Šahtjor je u odličnoj situaciji kada je u pitanju igrački kadar pošto će odsustvovati samo povređeni Viktor Kornienko. Ančeloti ima nešto više problema sa povređenim igračima pošto u timu neće biti Tibo Kurtoa, Militao i Dani Sebaljos, ali to nisu nerešivi problemi za Real.

Sve dosadašnje mečeve su Real Madrid i Šahtjor odigrali u Ligi šampiona i nikad nijedna utakmica nije završena nerešenim rezultatom. Real je ostvario pet pobeda, dok je Šahtjor slavio dva puta.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja